Τσίπρας για Λαφαζάνη: «Κήρυξε τον αριστερό εμφύλιο. Έχει ανάγκη από έναν εμφύλιο πόλεμο»

«Δεν μπορεί να κρυφτεί ποιος έριξε την κυβέρνηση»-«Θα την συγκροτήσω από μηδενική βάση»

​Αποφασισμένος να συγκροτήσει την κυβέρνηση από μηδενική βάση είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε συνέντευξη του στην «Real News», δήλωσε σίγουρος πως «δεν θα χάσουμε. Θα κερδίσουμε και μάλιστα καθαρά», αλλά και αποφασισμένος να πατάξει την διαφθορά:

«Είναι ένας γόρδιος δεσμός που είμαστε αποφασισμένοι να κόψουμε με το σπαθί της διαφάνειας και της Δικαιοσύνης. Και θα τον κόψουμε».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί και επαυξάνει πως νέες εκλογές δεν χρειάζεται ο τόπος:

«Η πλειοψηφία του λαού μας ζητεί τομές και σταθερότητα, Γι΄αυτό και θα μας δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσουμε σε βάθος τετραετίας, δίνοντας καθαρή εντολή αυτοδυναμίας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα».

Το σχέδιο του αν κερδίσει τις εκλογές είναι όπως λέει «λιγότερα συνθήματα, λιγότερα παράθυρα, λιγότερη επικοινωνία και πιο πολλή δουλειά. Μια κυβέρνηση που να αντέχει στα δύσκολα και να είναι συμπαγής στις μάχες κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, στις μάχες για την αναγκαία μεταρρύθμιση του κράτους. Και φυσικά μια κυβέρνηση που να συγκεντρώνει ο,τι καλύτερο έχει αυτή τη στιγμή η χώρα που είναι έτοιμο να στρατευτεί στην υπόθεση της μεγάλης αλλαγής. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να συγκροτηθεί από μηδενική βάση. Με κριτήρια που να αντιστοιχούν στις νέες απαιτήσεις. Χωρίς να τηρείται κάποιου είδους επετηρίδα, αλλά και χωρίς να αποκλείονται υπουργοί που υπήρξαν σταθεροί, σοβαροί και αποτελεσματικοί στην προηγούμενη θητεία τους».

ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ: «Κήρυξε αριστερό εμφύλιο»:

Αναφερόμενος στους παλιούς του συντρόφους, ο Αλέξης Τσίπρας είπε για τον πρόεδρο της «Λαϊκής Ενότητας», πως «αποφάσισε ��α κηρύξει αριστερό εμφύλιο. Έχει ανάγκη από έναν εμφύλιο πόλεμο. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι αυτός ο εμφύλιος θα μείνει μονόπλευρος. Ποιος έριξε την κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί. Όπως δεν μπορούν να κρυφτούν και τα αποτελέσματα της στάσης καθενός, ανεξάρτητα από τις προθέσεις του».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Έχει η Ζωή γυρίσματα»

«Θλιβερό» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το κατηγορώ της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι τα έχει βρει με την διαπλοκή, κρίνοντας παράλληλα τις τελευταίες της κινήσεις ως Προέδρου της Βουλής:

«Είμαι από αυτούς που δεν διστάζω να αναγνωρίσω τα λάθη μου. Αλλά για όσους το παραξηλώνουν στην κριτική τους για την επιλογή μου, ένα έχω να πω: Έχει η Ζωή γυρίσματα. Εξάλλου όπως είδατε, τις τελευταίες ημέρες των εντολών, η κυρία Κωνσταντοπούλου έτυχε απρόσμενης αναγνώρισης και φιλοφρονήσεων τόσο από τα δεξιά, όσο και από τα πολύ αριστερά. Δεν σας λέει τίποτε αυτό;»

Τέλος, μιλώντας για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

«Έχει κάθε δικαίωμα να μου ασκεί κριτική. Όπως όλοι άλλωστε. Στο τέλος όμως, να ξέρετε ότι και οι κρίνοντες κρίνονται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top