Αιφνιδιαστική επίσκεψη Στ. Θεοδωράκη στο ΚΑΤ

«Καταργήσαμε το εισιτήριο και βάλαμε φόρο για την περίθαλψη στις συντάξεις»

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Στ. Θεοδωράκη στο ΚΑΤ

​Ιδίοις όμμασι αποφάσισε να δει την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία ο Σταύρος Θεοδωράκης, που επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το ΚΑΤ το πρωί του Σαββάτου.

«Καταργήσαμε το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και, για να καλύψουμε τα κενά, βάλαμε φόρο 6% στην υγειονομική περίθαλψη. Μοιράσαμε καθρεφτάκια στους ιθαγενείς δηλαδή. Είπαμε κόβουμε τα 5 ευρώ, αλλά βάζουμε έναν φόρο 6%. Εμείς λέμε ότι στα νοσοκομεία οι φτωχοί δεν πρέπει να πληρώνουν ούτε ευρώ, αλλά εκείνοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα, όταν πηγαίνουν στο νοσοκομείο, θα πρέπει πληρώσουν κάτι ανάλογο. Θα πληρώσει το ιδιωτικό ταμείο κάτι ανάλογο. Πρέπει να ορθολογικοποιήσουμε την πολιτική της υγείας», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης -που συναντήθηκε με το διοικητ�� του νοσοκομείου και γιατρούς- ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν δύο πράγματα: «το ένα είναι να στηρίξουμε όσους δουλεύουν στα νοσοκομεία. Αυτούς που κρατούν όρθιο το σύστημα Υγείας. Το δεύτερο να διαπιστώσουμε τις ελλείψεις, να φωνάξουμε, να διαπραγματευτούμε και να προσπαθήσουμε να λύσουμε κάποια από τα πολύ μεγάλα προβλήματα που έχει αυτή η χώρα στον τομέα της υγείας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top