«Μάχη» για τις λίστες και τους… αναποφάσιστους!

Τι ετοιμάζουν τα κομματικά επιτελεία για την προεκλογική περίοδο

«Μάχη» για τις λίστες και τους… αναποφάσιστους!

Και επίσημα άρχισε η προεκλογική περίοδος για τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου, με τα κομματικά επιτελεία να έχουν στο επίκεντρο την κατάρτιση των λιστών με τους υποψηφίους, αλλά και τους… αναποφάσιστους, καθώς οι πρώτες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Η άμεση αποκατάσταση της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η εύρεση νέων υποψηφίων μετά τη φυγή νυν βουλευτών και στελεχών προς τη Λαϊκή Ενότητα, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην Κουμουνδούρου ετοιμάζουν ένα νέο πλαίσιο αλληλεγγύης για όσους πλήττονται περισσότερο από την κρίση και τα μέτρα που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έφερε.

Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η ομιλία Τσίπρα στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία εκτιμάται πως θα θέσει τις βασικές αρχές του νέου προγράμματος του κόμματος και θα δώσει σύνθημα για ανασύνταξη και συσπείρωση δυνάμεων, εξαπολύοντας, παράλληλα, επίθεση στη ΝΔ.

Την ίδια ώρα, η Νέα Δημοκρατία θα εξελίξει την προεκλογική της στρατηγική σε τρία στάδια, επιλέγοντας «σκληρό ροκ» απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και την απερχόμενη κυβέρνησή του, καθώς και ανοικτές συγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον σαββατιάτικο Τύπο, τις τρεις εβδομάδες που απομένουν έως τις εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης θα αποδομήσει τη θητεία Τσίπρα, που οδήγησε στο τρίτο Μνημόνιο, θα παρουσιάσει τις θέσεις της ΝΔ προτείνοντας, μεταξύ άλλων, ισοδύναμα μέτρα για τη μείωση της φορολογίας και θα απευθύνει κάλεσμα στους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες, καθώς η Συγγρού δεν κρύβει τον προβληματισμό της για το ποσοστό συμμετοχής στην επικείμενη αναμέτρηση.

Το βάρος στην επόμενη κυβέρνηση θα ρίξει το Ποτάμι, με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τα στελέχη του κόμματος να τονίζουν πως θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις 20 Σεπτέμβρη, με ρόλο ουσιαστικότερο από εκείνο των ΑΝΕΛ. Ο κ. Θεοδωράκης αναμένεται να εμφανιστεί πιο επικριτικά απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ κομμάτι της προεκλογικής εκστρατείας θα είναι και η ανάδειξη του ρόλου του κόμματος στην επίτευξη της συμφωνίας με τους εταίρους και τη διατήρηση της χώρας σε ευρωπαϊκή πορεία.

Στο μεταξύ, στο ΠΑΣΟΚ «κλειδώνει» η συμφωνία με τη ΔΗΜΑΡ, στην οποία υπάρχουν ενστάσεις, όπως εκείνη του Φώτη Κουβέλη που προκρίνει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άδοξα έληξε το φλερτ με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου.

Με την υπόθεση για την offshore του Παύλου Χαϊκάλη να αποτελεί «πονοκέφαλο», μπαίνουν οι ΑΝΕΛ στην προεκλογική περίοδο, με τον Πάνο Καμμένο να προσπαθεί να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα μετά και την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου υποστηρίζοντας πως το κόμμα του κράτησε τη χώρα στις ευρωπαϊκές ράγες και, παράλληλα, χαρακτηρίζοντας χαμένη την ψήφο στα λεγόμενα συστημικά κόμματα.

Τέλος, με κοινωνική ατζέντα θα «κατέβει» στην προεκλογική «μάχη» η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος -μέσω συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα- προανήγγειλε συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ το ΚΚΕ θα ζητήσει τη στήριξη των ψηφοφόρων για ανατροπή των Μνημονίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top