Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις

Μπαίνουν στην Βουλή, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Βασίλης Λεβέντης

Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις

​Εκλογικό ντέρμπι μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας δείχνει η πρώτη προεκλογική μέτρηση της «Metron Analysis» που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Παράλληλα η δημοσκόπηση δείχνει οκτακομματική βουλή στην οποία μπαίνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με την «Λαική Ενότητα» ενώ μένουν εκτός οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Την ίδια ώρα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ζητά παραμονή στο ευρώ, με τους πολίτες να απορρίπτουν το δίλημμα μνημονιακός/αντιμνημονιακός.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ περνά οριακά μπροστά από την Νέα Δημοκρατία λαμβάνοντας 22,2% και η Νέα Δημοκρατία 21,2%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,4%, το Ποτάμι με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, στη Βουλή μπαίνουν η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και η Λαϊκή Ενότητα με 3,8% και 3,1%.

Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 1,7%. Στο 11,2% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

1_prothesi psifou.jpg

Πως καταγράφεται η εκτίμηση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ 29%

• ΝΔ 27,8%

• Χρυσή Αυγή 8,3%

• Ποτάμι 6,7%

• ΚΚΕ 5,9%

• ΠΑΣΟΚ 5,4%

• Ένωση Κεντρώων 4,9%

• Λαϊκή Ενότητα 4,1%

• ΑΝΕΛ 2,3%

2_ektimisi.jpg
Στην εκτίμηση εδρών, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 129, η ΝΔ λαμβάνει 75, η Χρυσή Αυγή 23, το Ποτάμι 18, το ΚΚΕ 16, το ΠΑΣΟΚ 15, η Ένωση Κεντρώων 13 και η Λαϊκή Ενότητα 11.

3_ektimisi edron.jpg
Ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξεως του 72% κρίνει αρνητικά το έργο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 22% έχει αντίθεση άποψη.

aksiologisi kyvernisis.jpg
Το 79% των πολιτών λέει «ναι» στο ευρώ και μόνο ένα 17% ζητά την επιστροφή στη δραχμή.

evro - drachmi.jpg
Το 73% θεωρεί ότι πλέον δεν έχει νόημα το δίλημμα μνημονιακός/αντιμνημονιακός, το 18% χαρακτηρίζει τον εαυτό του αντιμνημονιακό και το 6% μνημονιακό.

mnimoniakos - antimnimoniakos.jpg
Τέλος το 55% εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε σωστά πως υπέγραψε τη νέα συμφωνία, ενώ το 40% θεωρεί αυτή την κίνηση λάθος.
nea symfonia.jpg


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Στο 3% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου διαπιστώνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 25%, ενώ η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 22%. Την τρίτη θέση μοιράζονται Ποτάμι και ΚΚΕ με ποσοστό 6%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή που συγκεντρώνει το 5,5%, η Λαϊκή Ενότητα με 5%, το ΠΑΣΟΚ και η Ένωση Κεντρώων με 4,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 14%.

ProRata: Προβάδισμα 3,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ - «Πρώτο κόμμα» οι αναποφάσιστοι

Προβάδισμα 3,5% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της εταίρειας ProRata που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών.Η έρευνα διεξήχθη στις 25 και 26 Αυγούστου σε δείγμα 1.000 ερωτηματολογίων.

Πάντως, «πρώτο κόμμα» αναδεικνύονται οι αναποφάσιστοι.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23% και ακολουθούν η Ν.Δ. με 19,5%, η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το Ποτάμι με 4%, η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με 3,5% και η Ένωση Κεντρώων με 3%. Εκτός Βουλής, με ποσοστό 2%, μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Πρώτος στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Marc: Προβάδισμα 2,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 2,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την Τρίτη ως την Παρασκευή σε 1.006 νοικοκυριά.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25,3%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με ποσοστό 23,2%. Ακολουθεί το Ποτάμι με 5,8%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 4,4%. Στην έκτη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, βρίσκεται το ΚΚΕ με 4,2%, ενώ Λαϊκή Ενότητα και Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν ποσοστό 3,8%. Στη Βουλή φαίνονται να εισέρχονται οριακά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι συγκεντρώνουν την προτίμηση του 3% των ��ρωτηθέντων. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 1,3%, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να κυμαίνεται στο 18,8%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top