Υπεγράφη το Πρ. Διάταγμα: Εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη, «πρώτη» της νέας Βουλής την 1 Οκτωβρίου

Η πρώτη δήλωση της Θάνου: Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να έχουμε άψογες εκλογές

Υπεγράφη το Πρ. Διάταγμα: Εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη, «πρώτη» της νέας Βουλής την 1 Οκτωβρίου

Την διασφάλιση της διεξαγωγής των εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο έθεσε ως βασική προτεραιότητα και αρμοδιότητα της κυβέρνησης η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

kivernisi.jpg

«Η νέα κυβέρνηση απαρτίζεται από πρόσωπα όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής. Ευχαριστώ θερμά όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για την αποδοχή της πρότασης να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση. Έχουμε στόχο να γίνουν οι εκλογές με τρόπο αδιάβλητο» είπε η κα Θάνου και συμπλήρωσε: «Πιθανόν να χρειαστεί να χειριστούμε άλλα σημαντικά θέματα όπως το μεταναστευτικό και το άνοιγμα των σχολείων. Όλοι θα καταβάλουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας ώστε όσα προβλήματα προκύψουν να επιλύονται κατά τον καλύτερο τρόπο».

Εντός της ημέρας ακολούθησαν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία, ενώ θυροκολλήθηκε και το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, το οποίο και αποκάλυπτει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, που είναι η 20η Σεπτεμβρίου.

«Διαλύουμε τη Βουλή της ΙΣΤ΄ Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλούμε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Κυριακή, και συγκαλούμε τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές την 1η Οκτωβρίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11 π.μ.» αναφέρεται στο διάταγμα που θυροκολλήθηκε από τον Φρούραρχο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο.

diatagma2.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top