Μητσοτάκης: Loser της διαπραγμάτευσης ο Τσίπρας

«Παραδίδει τη χώρα σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που την παρέλαβε»

Μητσοτάκης: Loser της διαπραγμάτευσης ο Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας τον πρώην πρωθυπουργό «loser της διαπραγμάτευσης» και τονίζοντας ότι «παραδίδει τη χώρα σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που την παρέλαβε».

«Έπαιξε και έχασε. Δυστυχώς δεν έχασε μόνος του, έχασε και η ελληνική οικονομία μαζί» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτούς τους 7 μήνες ο μόνος τομέας στον οποίο πέτυχε είναι οι πελατειακές διευθετήσεις και οι υπηρεσιακές αλλαγές.

Ο ίδιος, κατηγόρησε την Κουμουνδούρου ότι πάει σε εκλογές πριν έρθει ο λογαριασμός του Μνημονίου που έφερε η κυβέρνηση και πως μεταθέτει τις πληρωμές για μετά τις εκλογές για πολιτικούς λόγους: «Είναι άλλη η ψυχολογία του πολίτη όταν έχει στο μυαλό του τι πρέπει να πληρώσει και άλλη όταν τελικά έρχονται τα ραβασάκια της εφορίας».

«Για εμάς, η εφαρμογή του μνημονίου δεν είναι ελιγμός. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς μπορούμε γρήγορα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα, ενώ αν σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει τις ίδιες παλινωδίες από την επόμενη κιόλας μέρα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι ο μόνος τρόπος για να επαναδιαπραγματευτείς κάτι είναι «να ξεκινήσεις να εφαρμόζεις».

Ο ίδιος μίλησε για περιθώρια ελιγμών στην οικονομική πολιτική, τονίζοντας ότι ο ίδιος πχ. εισηγείται την αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα αντί της αύξησης της φορολόγησης στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top