Εύσημα Μοσκοβισί στον Τσίπρα:Τον χαρακτηρίζει θαρραλέο και στηρίζει την απόφαση του για εκλογές

Επιβεβαιώνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του χρέους

Εύσημα Μοσκοβισί στον Τσίπρα:Τον χαρακτηρίζει θαρραλέο και στηρίζει την απόφαση του για εκλογές

​Την στενοχώρια του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την Πέμπτη μετακόμισε από το Μαξίμου έχοντας χάσει από το πλευρό του δεκάδες «συντρόφους», φαίνεται πως διαισθάνεται ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, γι’ αυτό ίσως και τον στηρίζει με νέες δηλώσεις, εν όψει εκλογών!

Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι iTélé, ο κ.Μοσκοβισί, τόνισε ότι η επιλογή του κ.Τσίπρα να αποδεχτεί να τηρήσει το τρίτο πρόγραμμα στήριξης ήταν θαρραλέα, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι θα δώσουν μια πλειοψηφία ώστε να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, ώστε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις».

Σύμφωνα με τον κ.Μοσκοβισί, ο κ.Τσίπρας «χρειαζόταν αναμφιβόλως εκλογές (...) επειδή έπρεπε να έχει μια πλειοψηφία,που να συμφωνεί με τις επιλογές που έκανε, οι οποίες ήταν θαρραλέες αλλά όχι εκείνες για τις οποίες εξελέγη αρχικά».

«Δεν έχω αμφιβολία ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι θα θελήσουν να επιβεβαιώσουν την ευρωπαϊκή δέσμευση της χώρας και την τήρηση του προγράμματος», πρόσθεσε.

Ο κ.Μοσκοβισί έκανε λόγο για «τεράστια βήματα» που έχει κάνει η Ελλάδα «από τον Ιούνιο - Ιούλιο» και εκτίμησε ότι «έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη» μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις Αθήνας-εταίρων, επιβεβαίωσε αυτό που αποκάλυψε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας στην Βασιλική Θάνου ότι το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, μπορεί να συζητηθεί «τον Οκτώβριο με Νοέμβριο», επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι «καμία χώρα - μέλος (της Ε.Ε.) δεν είναι έτοιμη να διαγράψει το ελληνικό χρέος». Αναφέρθηκε ωστόσο σε «τεχνικές λύσεις», κάνοντας λόγο για «την επιμήκυνση των ωριμάνσεων» και εξέφρασε την ελπίδα «να συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο επόμενο πρόγραμμα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top