Την Παρασκευή ορκίζεται η 16μελής υπηρεσιακή κυβέρνηση-Ποιοι ράβουν κοστούμι-Δείτε τα ονόματα

Μετακομίζει απόψε στο Μαξίμου η Θάνου

Την Παρασκευή ορκίζεται η 16μελής υπηρεσιακή κυβέρνηση-Ποιοι ράβουν κοστούμι-Δείτε τα ονόματα

​Το βράδυ της Πέμπτης, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας, Βασιλική Θάνου μετακομίζει στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και θα την ορκίσει ως υπηρεσιακή Πρωθυπουργό με σκοπό τη διενέργεια εκλογών την 20ή Σεπτεμβρίου.

Μετά την ορκωμοσία της υπηρεσιακής Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας θα την υποδεχτεί στο Μαξίμου, προκειμένου να ακολουθήσει η παράδοση – παραλαβή του πρωθυπουργικού γραφείου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τις... βαλίτσες του θα επιστρέψει στην Κουμουνδούρου, ώστε να αφοσιωθεί στον προεκλογικό του αγώνα.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα αποτελείται από 16 μέλη και αναμένεται να ορκιστεί το πρωί της Παρασκευής, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π.Παυλόπουλο.

Η λίστα με τα 16 μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι σχεδόν έτοιμη. Πιο συγκεκριμένα, τα ονόματα που ακούγονται είναι: Υπουργός Εξωτερικών Π.Μολυβιάτης, Υπουργός Οικονομικών Γ.Χουλιαράκης, Υπουργός Οικονομίας Ν.Χριστοδουλάκης, Υπουργός Εσωτερικών Αντ.Μανιτάκης, Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μιχ.Σπουρδαλάκης, Υπουργός Άμυνας ο πτέραρχος ε.α. Ι. Γιάγκος, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Α.Μακρυδημήτρης, Υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου, Υπουργός Ναυτιλίας Χρ.Ζώης, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ι.Γκόλιας, Υπουργός Υγείας Αθ.Δημόπουλος, Υπουργός Πολ. Αλκ.Πρωτοψάλτη και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ροδόλφος Μορώνης.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top