Συνάντηση ΚΕΔΕ - Θεοδωράκη για το μεταναστευτικό πρόβλημα

Παράπονα Πατούλη στον επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ

Συνάντηση ΚΕΔΕ - Θεοδωράκη για το μεταναστευτικό πρόβλημα

Οι αυξημένες προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές και ο ρόλος της αυτοδιο��κησης στην αντιμετώπιση του προβλήματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης και του προέδρου του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο κ.Πατούλης υπογράμμισε ότι η αυτοδιοίκηση έχει αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος της διαχείρισης των προσφυγικών ροών και μάλιστα, χωρίς την ουσιαστική βοήθεια της κεντρικής κυβέρνησης.

«Πρόκειται για ένα πρόβλημα για την αντιμετώπιση του οποίου δεν... υπάρχει εθνικός σχεδιασμός. Υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι να συνεργαστούν προκειμένου να υπάρξει συνολικά ένα Εθνικό Σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Αναφερόμενος στις γρήγορες λύσεις που απαιτούνται, τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν άμεσα Κέντρα Υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων και να εξασφαλιστεί η γρήγορη μετακίνησή τους προς άλλες περιοχές της Ευρώπης.

Από την πλευρά του ο κ.Θεοδωράκης, δήλωσε ότι «οι δήμαρχοι στα ακριτικά νησιά είναι ήρωες που προσπαθούν να υποκαταστήσουν την απουσία του κράτους, προσπαθούν για ένα αξεπέραστο μεγάλο πρόβλημα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top