Βασιλική Θάνου: Από την Χαλκίδα στο Μαξίμου-Ποια είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας

Το βιογραφικό της

Η Βασιλική Θάνου, από την προεδρία του Αρείου Πάγου, καταλαμβάνει τον πρωθυπουργικό θώκο της χώρας σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, μέχρι τη διεξαγωγή των επικείμενων εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου, ως επικεφαλής υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Το βιογραφικό της

Η Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας, γεννήθηκε στη Χαλκίδα το έτος 1950. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, Πανεπιστήμιο Paris ΙΙ, Σορβόννη, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Ομιλεί τη γαλλική και αγγλική γλώσσα.

Eισήλθε στο Δικαστικό Σώμα το 1975 και προήχθη σε πρόεδρο Πρωτοδικών, το 1992, σε εφέτη το 1996 και σε πρόεδρο Εφετών το 2005.

Μετά την προαγωγή της σε Αρεοπαγίτη, από το 2008 μέχρι το 2014 υπηρέτησε στο Δ΄ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Από το 2014 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και προεδρεύει του ίδιου αυτού τμήματος.

Εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) κατά τις δύο τελευταίες θητείες.

Συμμετείχε σε πολλά ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια, σε θέματα σχετικά με το Δίκαιο και με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης ως εκπρόσωπος του Αρείου Πάγου, του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Εκλέχθηκε πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) κατά τις δύο τελευταίες θητείες (2012-2014, 2014-2016), ενώ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Επίσης, είναι μέλος της Ένωσης Αστικολόγων και της Ένωσης Δικονομολόγω��.

Διδάσκει επί έξι χρόνια στην Εθνική Σχολή Δικαστών (Αστικό Δίκαιο), ενώ έχει εκδώσει σειρά επιστημονικών εργασιών.

Είναι έγγαμος και μητέρα τριών παιδιών.

Η επιστολή στον πρόεδρο της Ευεωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Αίσθηση είχε προκαλέσει η επιστολή, που είχε στείλει τον Φεβρουάριο 2015 η κα Θάνου στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με την ιδιότητα της προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με την οποία δήλωνε ότι στηρίζει την κυβέρνηση στον αγώνα κατά της λιτότητας και ζητούσε λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

Δείτε ΕΔΩ την επιστολή

epistoli.docxepistoli.docx

Ήταν κατά του χαρατσιού της ΔΕΗ

Η κα Θάνου είχε υποστηρίξει ότι το …χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό και μη νόμιμο!

Μένει να δούμε… τι πολιτική θα ακολουθήσει τις μέρες, που θα έχει στα χέρια της το τιμόνι της Ελλάδας!

Δείτε επάνω ΦΩΤΟ

BINTEO STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top