Ο λόγος ΤΩΡΑ στον ΠτΔ: Ξεκίνησαν οι τηλεφωνικές συνομιλίες με τους πολιτικούς αρχηγούς

Ανοίγει ο δρόμος για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και τις εκλογές

Ο λόγος ΤΩΡΑ στον ΠτΔ: Ξεκίνησαν οι τηλεφωνικές συνομιλίες με τους πολιτικούς αρχηγούς

​Η αντίστροφη μέτρηση για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ξεκίνησε… Μετά την κατάθεση της τρίτης και τελευταίας διερευνητικής εντολής από τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ξεκίνησε τις τηλεφωνικές συνομιλίες με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο κ.Παυλόπουλος δεν θα συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, παρά τις πιέσεις που δέχεται από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φωφή Γεννηματά και τον κ. Λαφαζάνη. Έτσι αναμένεται να δώσει εντολή άμεσου σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Το ζήτημα της σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών συνδέεται με τον χρόνο που θα ανοίξουν τελικά οι κάλπες, αφού σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί, οι εκλογές θα μετατεθούν το πιθανότερο για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποχρεούται να καλέσει τους αρχηγούς μετά το πέρας των διερευνητικών εντολών, αλλά δεν κάνει ρητή αναφορά σε σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Ο κ.Λαφαζάνης, παραδίδοντας τη διερευνητική εντολή, ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, σημειώνοντας ότι το Σύνταγμα δεν μιλάει για τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον διαβεβαίωσε ότι θα τηρήσει στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος, με τον κ. Λαφαζάνη να απαντά «θα το δούμε».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top