Ρέγκλινγκ:Παραμένει ο κίνδυνος Grexit-Μην περιμένετε να πληρώσουμε εμείς και τα 86 δις

Απέκλεισε κούρεμα του χρέους

Ρέγκλινγκ:Παραμένει ο κίνδυνος Grexit-Μην περιμένετε να πληρώσουμε εμείς και τα 86 δις

​Μπορεί οι Έλληνες πολιτικοί να προετοιμάζονται για προεκλογικές ομιλίες και στρατηγικές με αφορμή τις κάλπες που θα στηθούν στις 20 Σεπτεμβρίου, ωστόσο οι εταίροι σκέφτονται ήδη την επόμενη μέρα γι’ αυτό και προειδοποιούν ότι θα πρέπει πάση θυσία να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα …..

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, δεν απέκλεισε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σε περίπτωση που η Αθήνα δεν εκπληρώσει τους όρους του τρίτου προγράμματος διάσωσης.

«Αυτή η απειλή θα πρέπει πάντα να υπάρχει και παραμένει (στο τραπέζι) ως μια πιθανότητα», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί στο Βερολίνο, ενώ αναφερόμενος στις πρόωρες εκλογές, ο επικεφαλής του ESM υπογράμμισε την ανάγκη να οδηγήσουν σε περισσότερη πολιτική σταθερότητα.

Ο κ.Ρέγκλινγκ υπογράμμισε επίσης την πρόθεση του ESM να μην χρηματοδοτήσει μόνος του το τρίτ�� πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ύψους 86 δισ. ευρώ, αυξάνοντας τις πιέσεις προς το ΔΝΤ για να μετέχει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα.

«Το ΔΝΤ έδωσε στίγμα ότι μπορεί να μετέχει στο πακέτο βοήθειας» σημείωσε ο Ρέγκλινγκ, ενώ υπογράμμισε ότι το κούρεμα του χρέους στην ονομαστική του αξία δεν είναι στην ατζέντα.

Αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος, ο κ.Ρέγκλινγκ, παραδέχτηκε ότι τίθεται επί τάπητος το ενδεχόμενο αναβολής τόκων και αύξησης της περιόδου ωρίμανσης των ομολόγων, ώστε να ελαφρυνθεί το χρέος.

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος» πρόσθεσε ο Ρέγκλινγκ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top