Με αιχμές για εκτροπή παρέδωσε την εντολή ο Λαφαζάνης: Το Σύνταγμα δεν προβλέπει τηλ. επαφές

Παυλόπουλος: Θα τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα

Με έντονες αιχμές παρέδωσε τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος σημείωσε ότι κανείς δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα.

«Πάνω απ' όλα είναι το Σύνταγμα και ο ελληνικός λαός, όχι οι αρχηγοί ή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Νομίζω ότι σ' αυτή τη βάση πρέπει να υπάρξει ευρεία συνενόηση ώστε να πάμε σε εκλογές και να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός τηρώντας το πνεύμ�� και το γράμμα του Συντάγματος» είπε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας.

Συνεχίζοντας, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως «οι μεγαλύτερες αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές εκτροπές γίνονται στο όνομα της τήρησης του Συντάγματος» και πρόσθεσε σε «φαρμακερό» τόνο: «Δεν ξέρω να γράφει το Σύνταγμα για τλεφωνικές επικοινωνίες, λέει για φυσική συνάντηση των πολιτειακών παραγόντων. Αν αποκαταστήσουμε αυτό με τηλεφωνικές συνομιλίες θα κάνουμε λάθος».

«Ουδείς πολιτειακός παράγοντας είναι υπεράνω του Συντάγματος. Όλοι κρινόμαστε από την ιστορία βάση του Συντάγματος. Το Σύνταγμα εφαρμόζεται κατά το γράμμα και το πνεύμα. Να είστε βέβαιος ότι θα τηρήσω στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος» αποκρίθηκε ο κ. Παυλόπουλος και διαβεβαίωσε τον κ. Λαφαζάνη ότι θα τηρηθεί το Σύνταγμα.

«Να το δούμε» αυτό ανταπάντησε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, ο οποίος σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, είπε για άλλη μια φορά ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «δεν είναι εντολοδόχος κανενός» και πως χρέος του είναι να προασπίζει το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος.

«Θα είναι πρόκληση να πάμε άρον άρον σε εκλογές» είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, ζητώντας εκλογές το νωρίτερο στις 27 Σεπτεμβρίου.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει ευθύνη αν δεν το πράξει, και τότε κι εμείς θα υποχρεωθούμε να κάνουμε δηλώσεις που δεν θα θέλαμε να κάνουμε» είπε ο κ. Λαφαζάνης, ζητώντας εκ νέου σύσκεψη αρχηγών «με φυσική παρουσία όλων των προέδρων των κομμάτων».

BINTEO STAR