ΝΔ: Ο Αθανασίου ζητά να μην είναι υπηρεσιακή πρωθυπουργός η Θάνου

Κύκλοι της Συγγρού λένε πάντως ότι ο Μεϊμαράκης δεν θα θέσει βέτο

ΝΔ: Ο Αθανασίου ζητά να μην είναι υπηρεσιακή πρωθυπουργός η Θάνου

​Το πρόσωπο της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου,η οποία φαίνεται ότι θα είναι η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, έγινε αφορμή για πολιτική αντιπαράθεση.

Ο αρμόδιος τομεάρχης και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, θέτει θέμα μη επιλογής της κ.Θάνου στη θέση της υπηρεσιακής πρωθυπουργού, προτάσσοντας το επιχείρημα ότι ακόμα και η ανάδειξή της ως προέδρου του Αρείου Πάγου πάσχει, και μάλιστα ο βουλευτής Λέσβου προτάσσει το επιχείρημα ότι εκτός από το ηθικό μέρος για τη μεθόδευσή της επιλογής της, δεν τηρήθηκε και η διαδικασία που ο νόμος επιβάλλει.

Ο κ.Αθανασίου επέλεξε να εκδώσει μια ιδιαίτερα επιθετική ανακοίνωση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως «στις 30 Ιουνίου που αποχώρησαν από την Υπηρεσία, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, οι Πρόεδροι του Συμβουλίου Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και δώδεκα (12) Αντιπρόεδροι των ανωτάτων αυτών Δικαστηρίων, επέλεξαν (σσ στην κυβέρνηση) από το Υπουργικό Συμβούλιο μόνο του Προέδρου του Αρείου Πάγου, επιλέγοντας (περί ώρα 02:00 μεταμεσονυχτίως της 29/6/2015, ήτοι πριν τη λήξη της θητείας του Προέδρου), ως Πρόεδρο του Δικαστηρίου αυτού, την τέταρτη κατά σειρά αρχαιότητας Αντιπρόεδρο, κατά κατάφορη παραβίαση της επετηρίδας».

Αν και η ΝΔ κράτησε αποστάσεις από την σχετική δήλωση του πρώην υπουργού κ.Αθανασίου, το σίγουρο είναι ο κ.Μεϊμαράκης δεν αναμένεται να θέσει βέτο στον ορισμό της κας Θάνου ως υπηρεσιακής πρωθυπουργού.

«Η ανακοίνωση Αθανασίου στηρίζεται σε περσινά ξινά σταφύλια. Υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από αυτή την κίνηση» είπε με νόημα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο σχολιαστής του δελτίου Ν.Χατζηνικολάου, τονίζοντας ότι κατά τη γνώμη του, θα πρέπει επίσημα να τοποθετηθεί η Συγγρού.

Μάλιστα, ο κ.Χατζηνικολάου υπενθύμισε την... κόντρα Αθανασίου-Θάνου από την εποχή της αντιπαράθεσης τους, στην ένωση δικαστών και εισαγγελέων.

BINTEO STAR
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top