Μεταναστευτικό ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Δεν έχει μαγικό ραβδί για λύσεις η Χριστοδουλοπούλου-Δείτε τι είπε

"Βιώνουμε τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο"

​Παραμυθάκι με την… σταχτοπούτα νόμιζαν ότι άκουγαν κάποια στιγμή οι δήμαρχοι στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, όταν πήρε το λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τ. Χριστοδουλοπούλου για να μιλήσει για το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Η αναπληρώτρια υπουργός, αφού είπε αρχικά ότι το μεταναστευτικό και το προσφυγικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι διεθνές, ούτε καν ευρωπαϊκό, τόνισε ότι δεν υπάρχει…. μαγικό ραβδί για τη δημιουργία δομών, «ούτε για να εξαφανίζονται οι μετανάστες», καταγγέλλοντας ότι από τον Απρίλιο ζητήθηκε η συνεργασία της Αυτοδιοίκησης, αλλά κανένας δήμος και καμία Περιφέρεια δεν υπέδειξαν χώρους, με εξαίρεση τους δήμους Αθηναίων, Μυτιλήνης και ορισμένους άλλους.

Σύμφωνα με την κα Χριστοδουλοπούλου και τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που παρέθεσε, βιώνουμε τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Προέβλεψε μάλιστα ότι αυτό θα ενταθεί ακόμη περισσότερ�� στο μέλλον, αποκαλύπτοντας πως μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στη Γερμανία έχουν μπει 350.000 άνθρωποι και στην Αυστρία 180.000.

Σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά κονδύλια, ανέφερε ότι τα 472 εκατ. ευρώ αφορούν χρηματοδότηση δεκάδων δράσεων για 7 χρόνια, που έχει ήδη καταθέσει η κυβέρνηση. Την επόμενη εβδομάδα, όπως είπε, θα γίνει εκταμίευση των πρώτων 30 εκατ. ευρώ., ενώ έχουν ήδη εκταμιευθεί 2,7 εκατ. ευρώ ως έκτακτη χρηματοδότηση για τη δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής στην Κω και στη Λέρο, για προμήθειες και κάλυψη άλλων αναγκών.

Την ίδια ώρα, τα ταξίδια του Ελευθέριος Βενιζέλος με χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα συνεχίζονται, ενώ ειδικά στην… Μυτιλήνη και την Κω τα επεισόδια, η απογοήτευση και η ανησυχία για τα μεγάλα ρεύματα μεταναστών και προσφύγων έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των νησιωτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top