Τρείς και..ο Τσίπρας θα μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ:Παραιτήθηκαν 53 μέλη της ΚΕ,μαζί τους και ο Χουντής

Δείτε όλα τα ονόματα που αποχώρησαν

Τρείς και..ο Τσίπρας θα μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ:Παραιτήθηκαν 53 μέλη της ΚΕ,μαζί τους και ο Χουντής

​Τρεις και ο …. Τσίπρας θα μείνουν, όπως φαίνεται, στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλοί «σύντροφοι» εγκαταλείπουν πλέον ομαδικά την Κουμουνδούρου. Το μεσημέρι της Τετάρτης, 53 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ παραιτήθηκαν τονίζοντας στη σχετική επιστολή τους ότι δεν μπορούν να υπηρετήσουν το νέο μνημόνιο «-όπως άλλωστε και τα προηγούμενα- που έρχεται να δώσει την χαριστική βολή σε έναν ήδη καθημαγμένο λαό».

Οι περισσότεροι από τους 53 δραστηριοποιούνται ήδη στη «Λαϊκή Ενότητα», ενώ όλοι τους στην επιστολή-παραίτησης κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι αψήφησε συλλογικές επεξεργασίες, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τις προγραμματικές της δεσμεύσεις στη βουλή αλλά και την τελευταία απόφαση της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο και κατέληξε να ψηφίσει ένα νέο σκληρό μνημόνιο και να προκηρύξει εκλογές.

Οι 53 δηλώνουν τέλος ότι θα υπερασπιστούν «το περήφανο και μαζικό ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα, μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας - ΛΑΕ, με στόχο την ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, καθώς και την ανάκτηση της εθνικής δημοκρατικής κυριαρχίας».

Στους παραιτηθέντες περιλαμβάνονται και οι Αλέκος Καλύβης, Σόφη Παπαδόγιαννη, Αντώνης Νταβανέλος και Στάθης Λεουτσάκος που την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκαν και από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Την παραίτησή του από την ΚΕ υπέβαλε και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής.

Δείτε όλα τα πρόσωπα που παραιτούνται από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στο Word που ακολουθεί:

Οι 53 που αποχωρούν.docxΟι 53 που αποχωρούν.docx

Δείτε επίσης

Νέα πληγή στον Τσίπρα από τους «53»: εκτός ψηφοδελτίων Τσακαλώτος και Σακελλαρίδης;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top