Δύο συσκέψεις πολιτικών αρχηγών θέλει ο Μεϊμαράκης και επιμένει

Δείτε τι αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ

Δύο συσκέψεις πολιτικών αρχηγών θέλει ο Μεϊμαράκης και επιμένει

​Επιμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην άποψη πως πρέπει να γίνουν δύο συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΝΔ, Ε.Μεϊμαράκης.

Χθες κατά την συνάντηση του με τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας στα πλαίσια της διερευνητικής εντολής, ο κ.Μεϊμαράκης, ζήτησε να γίνει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών όπως απαιτεί το Σύνταγμα, ενώ ζήτησε και δεύτερη σύσκεψη «για το αν μπορούμε να συμφωνήσουμε ή όχι στο θέμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Κύκλοι της Συγγρού αναφέρουν μάλιστα, πως για τον πρόεδρο της ΝΔ, η δεύτερη σύσκεψη σχετικά με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση είναι ακόμη πιο σημαντική, καθώς οι άνθρωποι, που αναλάβουν υπουργικές καρέκλες θα πρέπει να διαχειριστούν καταστάσεις και να μιλούν με τους δανειστές και την τρόικα, γιατί υπάρχουν σημαντικά θέματα, που θα τρέξουν κατά το βίο της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Επίσης είναι σημαντικό να συναποφασιστεί από κοινού από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς το ποιοι θα αναλάβουν τα υπουργεία κλειδιά (Οικονομικών, Άμυνας) και το πως θα διαχειριστούν μια ενδεχόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης (κάποιο ατύχημα, ή κάποιο έκτακτο Eurogroup).

Μένει να δούμε τι θα πράξει τελικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος όπως γράψαμε το βράδυ της Τρίτης στο star.gr, είναι αποφασισμένος να ορκίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση την Παρασκευή και να διαλύσει το απόγευμα της ίδιας ημέρας την Βουλή.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top