Όταν ο Σόιμπλε έτρεχε, κάπνιζε και έπαιζε τένις-ΑΦΙΕΡΩΜΑ για την άγνωστη ζωή του Γερμανού ΥΠΟΙΚ

Στο επίκεντρο του ντοκιμαντέρ του γερμανικού ARD, το Grexit και ο Βαρουφάκης

Όταν ο Σόιμπλε έτρεχε, κάπνιζε και έπαιζε τένις-ΑΦΙΕΡΩΜΑ για την άγνωστη ζωή του Γερμανού ΥΠΟΙΚ

​Το γερμανικό κρατικό δίκτυο ARD, αφού παρακολουθούσε νύχτα μέρα επί έξι μήνες τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έφτιαξε ένα αφιέρωμα στον γερμανό υπουργό Οικονομικών, που είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός στην χώρα του, με άξονα το ελληνικό ζήτημα, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπαράθεσή του, με τον τέως έλληνα υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη.

Το ντοκιμαντέρ περιγράφει την καριέρα του κ.Σόιμπλε τις τελευταίες δεκαετίες, τις σχέσεις του με το Χέλμουτ Κολ, τη θητεία του στο υπουργείο Εσωτερικών κατά την επανένωση των δύο Γερμανιών, την αναρρίχησή του στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών, το σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία του κόμματος και τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του, που τον καθήλωσε για πάντα σε αναπηρικό καροτσάκι.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο ΒΙΝΤΕΟ του Star, στο φιλμ φαίνεται ο Σόιμπλε νέος να κάνει τζόγκινγκ, να παίζει τένις, να καπνίζει και να βγάζει βόλτα το σκύλο του!

Στο μεγαλύτερο μέρος του αφιερώματος, ο ίδιος ο Σόιμπλε μιλά για το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων και το σχέδιο για προσωρινό Grexit.

Τι λένε Σόιμπλε και Βαρουφάκης

Αναφερόμενος στο Γ.Βαρουφάκη, ο κ.Σόιμπλε επισημαίνει ότι είναι ο σταρ των ΜΜΕ, με τη μοτοσυκλέτα και το κράνος του, το πουκάμισο έξω από το παντελόνι. «Δεν το βρίσκω τόσο συναρπαστικό, να ασχολούνται με το εάν κάποιος φοράει γραβάτα ή όχι»,λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει με νόημα: «Εγώ και οι συνάδελφοί μου εντυπωσιαστήκαμε από τις δωρεάν και μακροσκελείς διαλέξεις του. Ήταν κάτι, που μας είχε λείψει».
��

Παράλληλα, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ επαναλαμβάνει ότι υπήρχε γραπτό σχέδιο προσωρινού Grexit, για το οποίο είχαν ενημερωθεί η καγκελάριος Μέρκελ και ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ.

Από την πλευρά του, ο κ.Βαρουφάκης δηλώνει στο ARD ότι είχε ζητήσει από τον κ.Σόιμπλε να μην ακρωτηριάσει την Ελλάδα, ενισχύοντας τις δυνάμεις της καταστροφής, όπως ο Δρ. Φρανκενστάιν.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κύριος Σόιμπλε θεωρεί το Eurogroup, δημιούργημα του, την παιδική χαρά του» προσθέτει ο Βαρουφάκης, αποκαλύπτοντας πως ο κ.Σόιμπλε του είχε προτείνει από τον Μάρτιο ένα Grexit.

Δείτε ΕΔΩ όλο το ντοκιμαντερ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top