Κλειδώνουν για τις 20 Σεπτεμβρίου οι κάλπες – Την Πέμπτη η εντολή στην Θάνου

Αρνητικοί Τσίπρας, Καμμένος, Κουτσούμπας: Δεν θα συγκαλέσει σύσκεψη αρχηγών ο Παυλόπουλος

Κλειδώνουν για τις 20 Σεπτεμβρίου οι κάλπες – Την Πέμπτη η εντολή στην Θάνου

Για τις 20 Σεπτεμβρίου «κλειδώνει» -όπως όλα δείχνουν- η ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών.

Την Πέμπτη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα επιστρέψει τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος προσανατολίζεται στο να μη συγκαλέσει τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ήδη έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα παραβρεθούν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με τον Προκόπη Παυλόπουλο να προβαίνει πιθανότατα σε κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους αρχηγούς, προτού παραδώσει την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα χάσει χρόνο και θα δώσει την εντολή στην κα Θάνου την Πέμπτη το βράδυ, με την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης να γίνεται το αργότερο το Σάββατο.

Η κα Θάνου, εν τω μεταξύ, θα πρέπει να ορίσει τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης, με το Σύνταγμα να επιτρέπει την αλλαγή ολόκληρου του κυβερνητικού συμβουλίου.

Ωστόσο, λόγω της ένδειας χρόνου, το πιθανότερο είναι να γίνει αντικατάσταση των επικεφαλής σε υπουργεία όπως το Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών, ενώ άγνωστο είναι αν θα αλλάξει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο υπουργείο Οικονομικών, με τα φαβορί σε μία τέτοια περίπτωση να είναι ο πρώην υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση Παναγιώτη Πικραμμένου και πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς, ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας αλλά και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top