«Βλέπει» νίκη Τσίπρα ο Ρέγκλινγκ: Μετά τις εκλογές θα έχει πιο σταθερή πλειοψηφία

«Τα δάνεια θα δοθούν μόνο αν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις»

Την πρώτη θέση εκτιμά πως θα πάρουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- προκηρύσσονται την Πέμπτη, ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Μετά τις εκλογές ο Τσίπρας πιθανώς θα έχει μία πιο σταθερή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και -πάνω απ' όλα- στο κόμμα του σε σχέση με τώρα» σημειώνει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, εκτιμώντας ότι ο πρωθυπουργός θα μπορεί να προχωρήσει στη συνέχεια τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.

Ο ίδιος, αποκλείει την πιθανότητα περαιτέρω διαπραγμάτευσης του πακέτου των μεταρρυθμίσεων λέγοντας πως «ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, ένας σοβαρός διαπραγματευτικός εταίρος, έχει δεσμευτεί εκ μέρους της Ελλάδας σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Ξέρει τώρα και ο ίδιος και ο κ. Τσίπρας ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση μόνο με τη βοήθεια των εταίρων της».

Τέλος, ο επικεφαλής του ESM έστειλε και σαφές μήνυμα ότι βοήθεια χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν θα υπάρξει: «Τα δάνειά μας εγκρίνονται μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα απαντηθούν οι απαιτήσεις για μεταρρυθμίσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top