Εντείνεται ο "εμφύλιος" στον ΣΥΡΙΖΑ- Ένα μετά το άλλο εγκαταλείπουν το "καράβι" τα στελέχη του

Ποιοι ακολουθούν μετά τους Κορωνάκη, Διώτη, Δερμιτζάκη

Εντείνεται ο "εμφύλιος" στον ΣΥΡΙΖΑ- Ένα μετά το άλλο εγκαταλείπουν το "καράβι" τα στελέχη του

​Το «καράβι» του ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπουν ένα μετά το άλλο τα στελέχη του, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει το κόμμα του να έχει διασπαστεί, ενώ παράλληλα είναι στριμωγμένος μεταξύ της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του σκληρού ροκ της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Κι ενώ η εικόνα του «εμφυλίου» είναι έκδηλη, η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση έρχεται να ταράξει ακόμη παραπάνω την ήδη υπάρχουσα κατάσταση, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κληθεί την επομένη των εκλογών να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, τότε δεν υποχρεούται να συμμετάσχει στην εφαρμογή των μέτρων που ψήφισε στη Βουλή, απόρροια της διαπραγμάτευσής του με τους δανειστές.

Την ίδια ώρα, εκτός από τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, εκτός ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν τους εαυτούς τους ο γραμματέας του κόμματος, Τάσος Κορωνάκης και οι βουλευτές Ηρώ Διώτη και Κώστας Δερμιτζάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ακόμα κυβερνητικά στελέχη, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας και η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, δεν θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές, όπως και η βουλευτής Μ. Κανελλοπούλου υπό το βάρος των μνημονιακών πολιτικών.

Εντωμεταξύ, όπως όλα δείχνουν οι αποχωρήσεις δεν θα σταματήσουν εδώ, ενώ φαίνεται πως την έξοδο κοιτούν και στελέχη της «κίνησης των 53», που θα πραγματοποιήσουν συνάντηση, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top