Λαφαζάνης-Θεοδωράκης:Συμφωνούν για εκλογές στις 27 Σεπτεμβρίου και αναλογικότερο εκλογικό νόμο

Αίτηση ίδρυσης του κόμματός του κατέθεσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας στην Εισαγγελία του ΑΠ

​«Το νωρίτερο που πρέπει να γίνουν οι εκλογές είναι στις 27 Σεπτεμβρίου» επεσήμανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά την συνάντησή του με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, με τον οποίο συμφώνησε ότι πρέπει να υπάρξει ένα αναλογικότερος εκλογικός νόμος.

Σ��μφωνα με τον κ.Λαφαζάνη, πρέπει να εξαντληθούν τα συνταγματικά περιθώρια για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τις επιπτώσεις του μνημονίου.

pa.jpg

Αναφερόμενος στη κουβέντα που είχε με τον κ.Θεοδωράκη, ο κ.Λαφαζάνης είπε πως «με το Ποτάμι οι πολιτικές μας διαφορές είναι αγεφύρωτες, δεν υπάρχει περίπτωση σύγκλισης», επισημαίνοντας την δυνατότητα της Βουλής να ψηφίσει την αφαίρεση του μπόνους των 50 εδρών, το οποίο χαρακτήρισε «απαράδεκτο δώρο» που δίνεται στο πρώτο κόμμα.

«Να πάμε στις εκλογές που έρχονται με α��λή αναλογική. Για να εκφραστεί ελεύθερα και έντιμα η βούληση του λαού», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης και εκτίμησε ότι η πρότασή του είναι εφικτή και ρεαλιστική.

maxi2.jpg

Διευκρίνισε ότι η Λαϊκή Ενότητα θα μετέχει σε μία Βουλή, που συνεχίζει να λειτουργεί.

Αναφερόμενος στο αίτημά του για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, τόνισε ότι δεν έγινε δεκτό, ενώ έκρινε ότι έπρεπε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Όπως ανέφερε ο κ.Λαφαζάνης, μετά από αυτήν την άρνηση, κατέθεσε δημόσια την πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Θεοδωράκης: Μπορούμε να έχουμε εκλογές στις 27 Σεπτεμβρίου

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης εκτίμησε ότι η 27η Σεπτεμβρίου είναι η πλέον εφικτή ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών.

st1.jpg

«Δυστοκία η 20η Σεπτεμβρίου, αλλά η 27η είναι η κατάλληλη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν εντός του Σεπτεμβρίου.

«Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί, γιατί τα προβλήματα “τρέχουν”» σημείωσε.

Όσον αφορά στη συνάντηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπογράμμισε την ανάγκη να τηρηθεί απολύτως το Σύνταγμα σχετικά με την εκλογική διαδικασία.

«Να ολοκληρωθούν οι διερευνητικές εντολές, να συγκληθεί η συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών και να πάμε σε υπηρεσιακή κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχουμε πολλά κοινά, αλλά υπήρξε ένα σημείο επαφής σχετικά με τον εκλογικό νόμο» είπε ο κ.Θεοδωράκης.

Αίτηση ίδρυσης του κόμματός του κατέθεσε ο Λαφαζάνης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Εν τω μεταξύ, ο κ.Λαφαζάνης κατέθεσ�� στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτηση ίδρυσης του κόμματός του, με την επωνυμία «Λαϊκή Ενότητα». Στην αίτηση επισημαίνεται ότι σκοπός του νέου κόμματος είναι η ανατροπή των μνημονίων, η ανάσχεση της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής της χώρας και η επανεκκίνηση της οικονομίας, στην παραγωγική ανασυγκρότηση, στην πολιτιστική αναγέννηση και στην ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top