ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ο Λαφαζάνης τηλεφώνησε στον Τσίπρα: ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ποιους θα συναντήσει και πότε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας-Αναλυτικά το πρόγραμμα του

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ο Λαφαζάνης τηλεφώνησε στον Τσίπρα: ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

​Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε το μεσημέρι της Δευτέρας , ο πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» Π. Λαφαζάνης, στο πλαίσιο της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, που έλαβε σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ.Λαφαζάνης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συναντηθούν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός ρώτησε τον πρώην υπουργό και «σύντροφο» του, αν κρίνει ότι μια τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλλει στον σχηματισμό κυβέρνησης. Όπως αποκάλυψαν συνεργάτες του κ.Τσίπρα, ο κ.Λαφαζάνης απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι επιθυμεί να καταθέσει στον Πρωθυπουργό σειρά προτάσεων, που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και την λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Πως αντέδρασε ο πρωθυπουργός; Του γύρισε …ευγενικά την πλάτη!

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον κ.Λαφαζάνη ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες, ευθύς μόλις ...ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατά την διάρκεια των οποίων οι συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Τελικά θα δει τους… πάντες εκτός από τον πρωθυπουργό ο Λαφαζάνης-Αναλυτικά το πρόγραμμα του:

Την ίδια ώρα, ο κ.Λαφαζάνης προετοιμάζεται για συναντήσει τις επόμενες ώρες τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, την ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και εκπροσώπους κοινωνικών φορέων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Λαϊκή Ενότητα, τη Δευτέρα στις 19.15 στη Βουλή ο κ. Λαφαζάνης θα έχει συνάντηση με τον κ. Θεοδωράκη.

Την Τρίτη, στις 15.30, ο κ. Λαφαζάνης θα συναντηθεί στη Βουλή με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, στις 10.30, ο κ.Λαφαζάνης θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των ΓΕΝΟΠ, ΟΜΥΛΕ, ΟΣΥΠΑ, ΠΟΣ, ΟΜ ΕΥΔΑΠ, Επιτροπής Ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ, Επιτροπής Αγώνα Αεροδρομίου Ελληνικού, με τις ιδιωτικοποιήσεις να βρίσκονται στο επίκεντρο των συναντήσεων.

Την Τρίτη, στις 13.30, ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Λαϊκής Ενότητας θα συναντηθεί στη Βουλή με εκπροσώπους των ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Συλλόγου Μισθωτών Μηχανικών, ΠΟΘΑ, με αντικείμενο τα εργασιακά και ασφαλιστικά.
Το απόγευμα της Τρίτης και συγκεκριμένα στις 18.00, ο κ. Λαφαζάνης θα υποδεχθεί στη Βουλή εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Ορχομενού, καθώς και το Πανελληνίου Συλλόγου κτηνοτρόφων, ενώ στις 19.00 θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της ΓΣΒΕΕ.

Ο κ. Λαφαζάνης θα συνεχίσει και την Τετάρτη τις επαφές του, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει, έχοντας συνάντηση στις 18.00 με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Μία ώρα αργότερα, στις 19.00 την Τετάρτη, ο κ. Λαφαζάνης θα συναντηθεί με την ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Λαϊκής Ενότητας θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων.

Συγκεκριμένα, στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης θα υποδεχθεί εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Αρτοποιών, μισή ώρα αργότερα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Πρακτορείων ΟΠΑΠ, στις 11.00 με τους με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών και στις 11.30 με εκπροσώπους της ΕΣΑΜΕΑ.

Επιπλέον, ο κ.Λαφαζάνης στις 13.30 θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της ΠΟΜΙΔΑ και του Συντονιστικού Κοινοτήτων Περιοχών Αττικής, ενώ μία ώρα αργότερα θα υποδεχθεί εκπροσώπους Κοινωνικών Ιατρείων Αττικής.

Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στη Βουλή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top