ΣΥΡΙΖΑ: Προχωράμε ενωμένοι στις εκλογές- Τσίπρας: Πάμε για καθαρή εντολή τετραετίας

ΝΑΙ σε αυτοδυναμία, ΟΧΙ σε μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν στην ΠΓ-Πρώτη ανάρτηση:15:13

ΣΥΡΙΖΑ: Προχωράμε ενωμένοι στις εκλογές- Τσίπρας: Πάμε για καθαρή εντολή τετραετίας

«Ο εκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η καθαρή εντολή τετραετίας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγηση του στην Πολιτική γραμματεία του ΣΥΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν πρέπει η εκλογική μάχη να εξελιχθεί σε έναν εμφύλιο της Αριστεράς και απέκλεισε τη μετεκλογική συνεργασία με τις συστημικές δυνάμεις του παλαιού πολιτικού συστήματος, φωτογραφίζοντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

«Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει το αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης σε αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη δόμηση της Ευρώπης, αλλά και με το εγχώριο συστημικό μπλοκ» είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος σημείωσε ότι ο λαός θα «ζυγίσει» στις κάλπες το αν μπορούσε να επιτευχθεί καλύτερη συμφωνία, καθώς και το «ποιος μπορεί να καταφέρει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για το χρέος στο τέλος του έτους».

"Προχωράμε ενωμένοι στις εκλογές"

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε την προεκλογική προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε κλίμα ομοφωνίας, τονίστηκε ότι το κόμμα προχωρά ενωμένο στις εκλογές, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα συνεδ��ιάσουν και οι επιτροπές προετοιμασίας του εκλογικού αγώνα (πρόγραμμα-επικοινωνία-ψηφοδέλτια- οργανωτικό).

Πιο συγκεκριμένα, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα συγκληθεί η πανελλαδική συνδιάσκεψη, με συμμετοχή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και θα αποφασιστεί το εκλογικό - κυβερνητικό πρόγραμμα.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος –μεταξύ άλλων- οι Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης και Πάνος Σκουρλέτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τάσος Κορωνάκης παραιτήθηκε σήμερα από τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Παππάς: Εφικτή η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ

Την αυτοδυναμία θέτει ως εκλογικό στόχο για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς μιλώντας στον Real FM.

«Είναι σαφές ότι μέσω της επικείμενης κάλπης και αξιοποιώντας τα προβλήματα που προέκυψαν εσωτερικά στο κυβερνητικό μπλοκ, οι δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος επιχειρούν να επανακάμψουν. Αυτό θα έχει κάποιες συνέπειες, οι οποίες νομίζω ότι δεν θα είναι θετικές για τον ελληνικό λαό. Θεωρώ ότι η ιστορική στροφή η οποία έγινε την 25η Γενάρη δεν θα ανακοπεί και δεν θα έχουμε τέτοιου τύπου πισωγυρίσματα» είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θεωρεί «εφικτή την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι μεγάλα κομμάτια του λαού μας, ακόμα και κομμάτια που δεν ήλθαν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη εκλογή, θα κάνουν μια επιλογή καθαρής λύσης και σταθερότητας και μια τέτοια επιλογή είναι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας στο ερώτημα με ποιο κόμμα θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς χαρακτήρισε παραγωγική τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και σημείωσε: «Είναι απευκταίο σενάριο το να αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει από το παράθυρο ανθρώπους τους οποίους ο ελληνικός λαός τους έδιωξε από την πόρτα. Να μην δώσουμε λοιπόν αυτή τη δυνατότητα στο παλιό πολιτικό προσωπικό να επανακάμψει».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top