Σφοδρή επίθεση Λαφαζάνη σε Τσίπρα: Αντιδημοκρατική εκτ��οπή οι εκλογές-εξπρές

«Δεν μπορούν να γίνουν πριν τις 27 Σεπτεμβρίου»

Σφοδρή επίθεση Λαφαζάνη σε Τσίπρα: Αντιδημοκρατική εκτροπή οι εκλογές-εξπρές

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος παρέλαβε την τρίτη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Για πρώτη φορά βλέπω σε αυτή τη χώρα να γίνονται εκλογές Αύγουστο και μάλιστα εξπρές. Αν ήταν δυνατόν να γίνουν και τέλος Αυγούστου θα γίνονταν, γιατί κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να κρύψουν τις συνέπειες των μνημονίων από τον ελληνικό λαό» είπε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας», κάνοντας λόγο για «αντιδημοκρατικό ολίσθημα» και «αντιδημοκρατική εκτροπή».

«Θα αξιοποιήσουμε την εντολή για να καταδείξουμε ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει σε αυτή τη χώρα μια συνεπής αντιμνημονιακή κυβέρνηση και θα αξιοποιήσουμε την εντολή για να μιλήσουμε πρώτα απ΄όλα με την κοινωνία και τους κοινωνικούς φορείς» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Κύριε Πρόεδρε είναι η πρώτη φορά που συναντιόμαστε μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας. Θέλω να σας συγχαρώ και θέλω να διευκρινίσω ότι η έννοια του κόμματος ιδίως για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα καθορίζεται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής» είπε από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Το νωρίτερο στις 27 Σεπτεμβρίου μπορούν να γίνουν εκλογές»

Σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως η «Λαϊκή Ενότητα» δεν έχει αυταπάτες όσον αφορά το αν μπορεί να γίνει αντιμνημονιακή κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.

Ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε για άλλη μια φορά τις «εκλογές-εξπρές» και πρόσθεσε: «Καταγγέλλουμε τις εντολές-εξπρές που πάνε να γίνουν αυγουστιάτικα καταγγέλλουμε το γεγονός ότι η κυβέρνηση παραιτήθηκε για να πάμε άρον άρον σε μια εκλογική διαδικασία ολίγων εβδομάδων προκειμένου να μην ενημερωθεί ο λαός για το μνημόνιο και τις επιπτώσεις του και για τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται στο νέο πακέτο που θα ψηφιστεί τον Οκτώβριο».

Ο ίδιος, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μη συνεργήσει σε εκλογές-εξπρές και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια του Συντάγματος και άρα δεν μπορούν να προκηρυχθούν εκλογές νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top