Έκκληση για εθνική συνεννόηση από Μεϊμαράκη: Υπάρχει ακόμη χρόνος

«Δεν καταλαβαίνω γιατί μας οδηγεί σε εκλογές ο κ. Τσίπρας»

Φαρμάκι για τον Αλέξη Τσίπρα έσταξε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος παραδίδοντας τη διερευνητική εντολή στον Προκόπη Παυλόπουλο έκανε έκκληση για εθνική συνεννόηση υ��ογραμμίζοντας πως «υπάρχει ακόμη χρόνος».
«Έκανα χρήση της εντολής, γιατί αυτό προβλέπει το Σύνταγμα, γιατί η εθνική συνεννόηση χρειάζεται ώστε να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα. Το Σύνταγμα δεν προβλέπει φιλικές συζητήσεις, αλλά θεσμικές. Το ξέρετε ως καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου. Η χώρα οδηγείται σε καταστροφική πορεία, που θα μπορούσε να αποφευχθεί, με ευθύνη του κ. Τσίπρα. Πιστεύω, ότι ακόμα και τώρα, μπορεί να γίνει συμφωνία. Ακόμη και τώρα, να καταλάβει ο πρωθυπουργός, ότι πρέπει να συναντηθούμε και να μιλήσουμε. Εσείς παίζετε καθοριστικό ρόλο. Θα ανταποκριθώ σε κάθε προσπάθεια, που γνωρίζω ότι κάνετε, για να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις. Έχουμε ακόμη χρόνο στη συνεδρίαση υπό την Προεδρία σας, για να πρυτανεύσει η λογική της Εθνικής Συνεννόησης» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης στον διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπροστά στις κάμερες.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας αναγνώρισε ότι το φάντασμα της εξόδου από το ευρώ πλανάται ακόμα και εξέφρασε την ανησυχία του να οδηγηθούμε σε απόλυτο αδιέξοδο.
«Θα συμβούν και εντάσεις, όμως υπάρχει η δυνατότητα μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού να ξανασυνεννοηθούμε» συμπλήρωσε και επισήμανε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παίζει καθοριστικό ρόλο σαν σύμβολο ενότητας του λαού.
«Ιδίως υπό αυτές τις συνθήκες η τήρηση των διατάξεων του Συντάγματος κατά γράμμα και κατά πνεύμα είναι πολύ σημαντικό πράγμα όπως και ο ρόλος ��ων κομμάτων που είτε έλαβαν είτε όχι τη διερευνητική εντολή, για τη συνεννόηση» είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη να συζητήσουμε πράγματα.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί μας οδηγεί σε εκλογές ο κ. Τσίπρας»
Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στον κ. Παυλόπουλο, ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό.
«Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή του Αλέξη Τσίπρα να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, οι οποίοι όπως διαπιστώνουν όλοι θα φέρουν νέα επώδυνα μέτρα στη χώρα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας ότι οι εκλογές «θα μας πάνε πίσω» και πως ο κ. Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε κα��αστροφική πορεία.
«Γιατί πρέπει να γίνουν εκλογές; Υπάρχει ακόμη το περιθώριο μέχρι την Παρασκευή να υπάρξει εθνική συνεννόηση. Η απόφαση του Τσίπρα να πάμε σε εκλογές μας οδηγεί σε νέα επώδυνα μέτρα. Καλώ τον Τσίπρα να απαντήσει αν θα πάρουμε ή όχι νέα μέτρα μετά τις εκλογές. Εμείς τον στηρίξαμε ως αντιπολίτευση για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τώρα μας λέει ότι δεν θέλει να μας δει για να σώσουμε τη χώρα» πρόσθεσε ο ίδιος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top