«Προχωράμε μπροστά, ανοίγουμε δρόμους» το μήνυμα του Τσίπρα στην σύσκεψη-Όλο το παρασκήνιο

Συναγερμός στην Κουμουνδούρου εν όψει εκλογών-Πρώτη ανάρτηση:22/08/2015 19:10

«Προχωράμε μπροστά, ανοίγουμε δρόμους» το μήνυμα του Τσίπρα στην σύσκεψη-Όλο το παρασκήνιο

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη κυβερνητικών και κομματικών στελεχών που συγκάλεσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας, ώστε να τεθούν επί τάπητος τα επόμενα βήματα της προεκλογικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και στον απόηχο της δημιουργίας του νέου πολιτικού σχηματισμού «Λαϊκή Ενότητα» υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της κουβέντας βρέθηκε η προεκλογική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των πρόωρων εκλογών. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι περιοδείες του κ. Τσίπρα, η συγκρότηση των ψηφοδελτίων και η εκλογική τακτική.Στόχος της Κουμουνδούρου είναι η αυτοδυναμία, όπως δήλωσε νωρίτερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ο.Γεροβασίλη.

«Προχωράμε μπροστά, ανοίγουμε δρόμους» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να «μην ασχολούνται με τα τεχνάσματα καθυστέρησης των εκλογών, καθώς αυτά έχουν κοντά ποδάρια και ο κόσμος καταλαβαίνει».

«Εμείς τώρα στη μάχη μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και καταθέτουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα της Αριστεράς για την επόμενη τετραετία» έσπευσε να διευκρινίσει ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «το δικό μας πρόγραμμα είναι το μόνο, που μπορεί να βγάλει τον τόπο από την κρίση». «Αυτό είναι το δικό μας καθήκον», κατέληξε.

Στην σ��σκεψη αποφασίστηκε επίσης να συγκληθεί ένα σώμα στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο χρονικό διάστημα, που θα αντικαταστήσει την Κεντρική Επιτροπή, μετά την αποχώρηση των μελών της Λαϊκής Ενότητας. Το σώμα των στελεχών θα καταλήξει στις θέσεις και θα προσδιορίσει τις λίστες των εκλογών.

Εν τω μεταξύ,την Δευτέρα συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένονται μεγάλες εκπλήξεις στις λίστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη Δευτέρα θα γίνουν τηλεφωνήματα σε όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, για να διαπιστωθεί ποια από αυτά θα παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και ποια θα αποχωρήσουν στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σε αντίθεση με την κα Γεροβασίλη που μίλησε για αυτοδυναμία, κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, αμέσως μετά τη σύσκεψη, τόνισε ότι στόχος του κόμματος είναι να βγει πρώτο στις επερχόμενες εκλογές και μετά να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top