Parliament... alone για την Ζωή: Τα κόμματα δεν πήγαν στην διάσκεψη προέδρων και την εκνεύρισαν

Νέα συνεδρίαση την Κυριακή-Πρώτη ανάρτηση:22/08/2015 18:39

Parliament... alone για την Ζωή: Τα κόμματα δεν πήγαν στην διάσκεψη προέδρων και την εκνεύρισαν

​Την "πλάτη" στην Ζωή Κωνσταντοπούλου γύρισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ και ΧΑ με αφορμή την σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων που ήταν προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου.

Με επιστολή τους οι συμμετέχοντες στη Διάσκεψη, Γιώργος Βαρεμένος, Γιάννης Μπαλάφας, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και Νίκος Φίλης, υποστηρίζουν πως η πρωτοβουλία δεν εξυπηρετεί καμία λειτουργία του Κοινοβουλίου, καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και ως εκ τούτου, μόνο ως παρελκυστική πολιτική μπορεί να εκληφθεί.

Μόνο η "Λαϊκή Ενότητα" παρέστη στην διαδικασία, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» της αντιπαράθεσης με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην τοποθέτησή της η κα Κωνσταντοπούλου άφησε σαφείς αιχμές κατά των κομμάτων και γνωστοποίησε ότι η διάσκεψη θα αναβληθεί για 24 ώρες και θα συνεδριάσει ξανά μετά από 24 ώρες, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.

«Οι μεθοδεύσεις κάποιων δεν θα παραλύσουν τη Δημοκρατία. Η απουσία τους δεν θα τους αποτρέψει από τις ευθύνες τους» είπε χαρακτηριστικά, εξαπολύοντας νέα σκληρή επίθεση με αφορμή και τις κατηγορίες του Μαξίμου περί δικτατορίας.

«Δικτάτορες είναι εκείνοι που καταλύουν τις θεσμικές, κοινοβουλευτικές και δημοκρατικές διαδικασίες. Όλους μας θα μας κρίνει η ιστορία, θα μας κρίνουν οι λαοί» είπε με νόημα.

Σημειώνεται ότι στην επαναληπτική αυτή σύγκληση, θα απαιτείται βάσει του Κανονισμού της Βουλής μικρότερη απαρτία από ό,τι στην σημερινή πρώτη συνεδρίαση. Ειδικότερα για την σημερινή πρώτη συνεδρίαση βάσει Κανονισμού θα έπρεπε να παρίστανται συνολικά 22 εκπρόσωποι, ενώ για την επαναληπτική συνεδρίαση απαιτείται το 1/3 δηλαδή 8 παρόντες, προκειμένου να συγκληθεί νόμιμα. Με τα σημερινά δεδομένα ωστόσο αν και αύριο δεν παραστούν όλα τα κόμματα που απέχουν, δεν συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός.

Πρόθεση της κας Κωνσταντοπούλου ήταν να τεθεί στη Διάσκεψη, η πιθανότητα σύγκλησης της Ολομέλειας, ώστε να συζητηθεί το... πόρισμα της επιτροπής Αλήθειας για το χρέος και οι εκκρεμότητες της Βουλής, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top