Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει αν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ

Πώς σχολιάζει τις αποφάσεις Τσίπρα

Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει αν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ

Για προδοσία του λαού κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιάνης Βαρουφάκης και σε συνέντευξή του, σε γαλλικό περιοδικό, ανοίγει τα χαρτιά του για τις επερχόμενες εκλογές.

«Προδώσαμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού», λέει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο «L’ Observateur», το οποίο φιλοξενεί και φωτογράφησή του στη βίλα της Αίγινας και συνεχίζει: «ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί αυτή τη συμφωνία εναλλακτική του Grexit του Σόιμπλε, εγώ πιστεύω πως το μνημόνιο αυτό είναι μέρος του σχεδίου του Σόιμπλε… Σε αυτό ακριβώς το δίλημμα έγκειται και η διαφωνία μου με τον Αλέξη Τσίπρα. Προσωπικά πιστεύω πως η αποδοχή του τρίτου μνημονίου είναι ουσιαστικά η αφετηρία για την έξοδο της χώρας από το ευρώ».

Και ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζει: «δεν θα είναι υποψήφιος ενός κόμματος το οποίο θα έχει ως στόχο την εφαρμογή της απόφασης της 13ης Ιουλίου».

«Θα παραμείνω ενεργός πολιτικά ό,τι κι αν συμβεί, αλλά με μια νέα βεβαιότητα: όλα αυτά τα ερωτήματα, η λιτότητα, το χρέος... πρέπει να εξεταστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε συνεννόηση με τους λαούς που υποφέρουν και με τους εκπροσώπους τους και όχι μέσα στο Eurogroup που δεν έχει κανέναν θεσμικό ρόλο και δεν αποδίδει λογαριασμό σε κανέναν θεσμό. Αν δεν υπάρξει ένα ευρωπαϊκό κίνημα για να εκδημοκρατίσει την ευρωζώνη, κανένας ευρωπαϊκός λαός δεν θα δει καλύτερες μέρες: Ούτε οι Γάλλοι, ούτε οι Ιταλοί, ούτε οι Ιρλανδοί, κανείς. Πρόκειται για μια ουσιώδη μάχη που πρέπει να δώσουμε», καταλήγει, ενώ εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να παίξει ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα για πολλά χρόνια αν δεν μείνει ενωμένος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top