Μεϊμαράκης: Η συνάντηση με την Ζωή-Της ζήτησε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα!

Στο γραφείο της στο Κοινοβούλιο-Πρώτη ανάρτηση: 21/08/2015 12:23

Μεϊμαράκης: Η συνάντηση με την Ζωή-Της ζήτησε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα!

​Με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου συναντήθηκε στη μία το μεσημέρι, στο γραφείο της στο Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Ξέρω ότι είστε θεματοφύλακας και υπερασπιστής της συνταγματικής διαδικασίας», της είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Απευθύνομαι σε εσάς για να μπορέσουμε με ευρύτερο τρόπο να διαπιστώσουμε αν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση από τη σημερινή Βουλή», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ζήτησε οι Έλληνες βουλευτές να εκφραστούν με έναν καλύτερο και πιο προσωπικό τρόπο «γιατί αποδείχθηκε ότι όλοι οι αρχηγοί δεν εκπροσωπούν το σύνολο των κομμάτων».

«Ξέρω ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί», συνέχισε και πρόσθεσε: «Θεωρώ όμως ότι και με τον πρωθυπουργό και με τους άλλους αρχηγούς πρέπει να συζητηθεί».

Ζήτησε και πάλι «να βρίσκαμε την απαιτούμενη λύση από την παρούσα Βουλή», ενώ επισήμανε ακόμη πως «θεωρώ ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της την πρόεδρο της Βουλής».

«Θέλω και, δια της επισκέψεως, να προτρέψω τον πρωθυπουργό και τους άλλους αρχηγούς να συνεννοηθούν και μαζί σας ώστε να βρεθεί ένας τρόπος συνεννόησης», συμπλήρωσε.

«Θέλω να σας δω και προσωπικά να σας εκφράσω και κάποιες άλλες απόψεις», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

Με την σειρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου του είπε:

«Σας ευχαριστώ για το γεγονός που επισημαίνεται ότι η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει ερήμην της Βουλής. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να διαφυλαχθεί το γράμμα του Συντάγματος. Είμαι στη διάθεσή σας για να σας ακούσω, να σας ενημερώσω για τις μεταβολές στη σύνθεση της Βουλής, μετά τη νέα Κ.Ο., υπάρχει αλλαγή στην κατάταξη των κομμάτων».

Να σημειωθεί ότι το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να παραλάβει επίσημα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Εκεί τόνισε πως επιθυμεί να συναντηθεί με την Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα εξετάσουμε κατά πόσο υπάρχει ανοχή ή εμπιστοσύνη για συγκρότηση κυβέρνησης με πρωθυπουργό άλλο στέλεχος από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας δεν θέλει» είπε. Ακόμα ανέφερε ότι το κόμμα του θα στήριζε μια κυβέρνηση από την παρούσα βουλή υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top