Μεϊμαράκης σε Παυλόπουλο: Θα διερευνήσω σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα βουλή

Θα ζητήσει συνάντηση από την πρόεδρο της Βουλής-Πρώτη ανάρτηση: 21/08/2015 10:44

Στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τις 10 το πρωί έφτασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης όπου έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο διερευνητική εντολή για την διακρίβωση δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως δεν πρόκειται για μία τυπική συνάντηση, επισημαίνοντας πως πρέπει να εξαντληθούν όλα τα μέσα.

«Οι εκλογές είναι η ύστατη λύση και δεν βοηθούν τη χώρα» υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο, η απόφαση αυτή «να υποκρύπτει συμφέροντα και πολιτικές διαπλοκές».

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι θα ζητήσει συνάντηση από την πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να διερευνήσει κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς, όμως, τον Αλέξη Τσίπρα.

«Θα εξετάσουμε κατά πόσο υπάρχει ανοχή ή εμπιστοσύνη για συγκρότηση κυβέρνησης με πρωθυπουργό άλλο στέλεχος από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας δεν θέλει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακόμα χαρακτήρισε τη χώρα τυχερή που έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Λίγο αργότερα και εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Μεϊμαράκης ανέφερε στου�� δημοσιογράφους ότι πρέπει να βρούμε μια σοβαρή πολιτική λύση από την παρούσα βουλή. Τόνισε ότι θα καλέσει στο γραφείο του τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και την Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου να διερευνηθεί εξαντλητικά το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης από την παρούσα βουλή και να είναι οι εκλογές η έσχατη λύση.

Ακόμα ανέφερε ότι το κόμμα του θα στήριζε μια κυβέρνηση από την παρούσα βουλή υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων εκπροσωπούν το σύνολο των βουλευτών τους, αλλά αυτή τη στιγμή και οι βουλευτές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τον λόγο και να εκφρασθούν δημοσίως.

«Προσπαθούμε να βρούμε λύση, δεν είναι αποστασία -όπως είπαν πολλοί- οφείλουμε να ψάξουμε να βρούμε λύσεις», δήλωσε.

Χαρακτήρισε δε «πρωτόγνωρο και πολυσύνθετο» το πολιτικό σκηνικό, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top