Αντίστροφη μέτρηση: Ο Τσίπρας έχει συγκαλέσει κυβερνητική σύσκεψη-ΟΛΑ τα σενάρια για ΕΚΛΟΓΕΣ!

Στις 2 το μεσημέρι θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις

Αντίστροφη μέτρηση: Ο Τσίπρας έχει συγκαλέσει κυβερνητική σύσκεψη-ΟΛΑ τα σενάρια για ΕΚΛΟΓΕΣ!

​Στις 2 το μεσημέρι, ο Αλέξης Τσίπρας έχει συγκαλέσει ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους στενούς του συνεργάτες, μεταξύ των οποίων θα είναι και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, το επιτελείο του Μαξίμου, καθώς επίσης κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, με τους οποίους θα συζητήσει το θέμα των εκλογών όπου και θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Όλα δείχνουν πως οι κάλπες θα ανοίξουν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου. Εφ’ όσον συμβεί αυτό, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στον οποίο θα ανακοινώσει την παραίτηση της κυβέρνησης.

Με βάσει το νόμο ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι υποχρεωμένος να ξεκινήσει την διαδικασία των διερευνητικών εντολών με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Πρώτος θα την λάβει ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος μπορεί να την κρατήσει για διαβουλεύσεις και μέσα σε τρεις ημέρες θα πρέπει να απαντήσει για το αν θα την κρατήσει. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr έως και αυτή την στιγμή η απόφαση του κ. Μεϊμαράκη είναι να μην την κρατήσει.

Τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρα��ίας θα πρέπει να την παραδώσει στο επόμενο κόμμα, το οποίο είναι η Χρυσή Αυγή. Άγνωστο είναι αν ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα την κρατήσει για τρεις ημέρες ή αν θα την παραδώσει κι εκείνος αμέσως.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να δώσει συνολικά μέχρι τρεις διερευνητικές εντολές στα τρία μεγαλύτερα κόμματα. Αν καμία δεν τελεσφορήσει, τότε οφείλει να καλέσει τους αρχηγούς όλων των κομμάτων και να καταβληθεί προσπάθεια να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση.

Εφ΄ όσον αυτό δεν καταστεί δυνατόν, τότε με υπηρεσιακή κυβέρνηση πρωθυπουργός της χώρας θα είναι για έναν μήνα, μέχρι να πάμε σε εκλογές, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top