Αριστερή Πλατφόρμα: Η κυβέρνηση αναζητεί διάτρητα άλλοθι για εκλογές-εξπρές

Τσουνάμι αντιδράσεων

Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη προκάλεσαν τσουνάμι αντιδράσεων μεταξύ της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη και της Αριστερής Πλατφόρμας...

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει η Αριστερή Πλατφόρμα σε περίπτωση που ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είπε στο real.gr: «Τόσο προσωπικά όσο και οι βουλευτές που έχουμε αναφορά στην ‘Αριστερή Πλατφόρμα’ εκφράσαμε και καταγράψαμε ένα ισχυρό και κατηγορηματικό ‘όχι’ στο νέο τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης, σταθεροί στις δεσμεύσεις μας και στην σφοδρή εναντίωση μας στα δύο προηγούμενα μνημόνια. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι θα παραμείνουμε, σε κάθε περίπτωση, συνεπείς σε αυτό το ''όχι''».

Ωστόσο, οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει υποστηρίξει ανοιχτά τη συντεταγμένη έξοδο της χώρας από το ευρώ, όπως την επιθυμούσε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας», κατήγγειλε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Οι ξεκάθαρες απαντήσεις θα βοηθήσουν όλους μας να κατανοήσουμε τη βάση στην οποία παίρνουν οι σύντροφοι την απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστεράς» σημείωσε η κ. Γεροβασίλη.

Στην συνέχεια κύκλοι της Αριστερής Πλατφόρμας αντέδρασαν στις δηλώσεις της και ανέφεραν σε ανεπίσημο σημείωμά τους:

​«Η κυβέρνηση, με την επίθεσή της στην Αριστερή Πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είναι προφανές ότι ��το μόνο που αποβλέπει είναι να βρει διάτρητα άλλοθι για άμεσες εκλογές-εξπρές».

Στην απάντηση επισημαίνεται ότι ​«η κυβέρνηση, όσο κι αν πελαγοδρομεί και αμπελοφιλοσοφεί σε βάρος της Αριστερής Πλατφόρμας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δεν μπορεί με τίποτα να δικαιολογήσει στο λαό ότι συνομολόγησε με Μέρκελ και Σόιμπλε ένα νέο Μνημόνιο λιτότητας και εξόντωσης της κοινωνίας, ένα Μνημόνιο ξεπουλήματος της χώρας και υποτέλειας».

Καταλήγοντας, η Αριστερή Πλατφόρμα τονίζει ότι «τίποτα και κανένα εκλογικό τέχνασμα δεν μπορεί να διασώσει τη νέα, καταστροφική συναίνεση, που εκφράστηκε στη Βουλή από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την κυβέρνηση, με την από κοινού ψήφιση του τρίτου Μνημονίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκλογές στις 20 ή 27 Σεπτεμβρίου εξετάζουν σοβαρά στο Μαξίμου-Όλο το παρασκήνιο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top