Εκλογές στις 20 ή 27 Σεπτεμβρίου εξετάζουν σοβαρά στο Μαξίμου-Όλο το παρασκήνιο

Επίθεση στην κυβέρνηση από τη ΝΔ

Εκλογές στις 20 ή 27 Σεπτεμβρίου εξετάζουν σοβαρά στο Μαξίμου-Όλο το παρασκήνιο

​Η αναβλητικότητα στις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το εάν και πότε θα γίνουν εκλογές, η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των θερινών τμημάτων της βουλής και η υπαναχώρηση του σεναρίου για ψήφο εμπιστοσύνης δείχνει πως στο Μέγαρο Μαξίμου συζητούν σοβαρά το σενάριο για εκλογές στις 20 ή στις 27 Σεπτεμβρίου.

Στο τραπέζι ωστόσο παραμένει και το άλλο σενάριο που θέλει την κυβέρνηση να φέρνει προς ψήφιση μνημονιακές απαιτήσεις στα θερινά τμήματα της βουλής και οι εκλογές να μετατίθενται για τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Στις αποφάσεις του πρωθυπουργού θα συνυπολογιστούν κατ’ αρχήν οι προθέσεις των δανειστών, οι οποίοι αν και δεν θα ήθελαν πρόωρες εκλογές, το ξανασκέφτονται τώρα, αφού θέλουν να ξεκαθαρίσει η κατάσταση το συντομότερο.

Στην ατζέντα του Μαξίμου υπάρχει και η ψήφιση μέτρων και προαπαιτούμενων,που θα οδηγήσουν στην πρώτη αξιολόγηση και στο άνοιγμα της συζήτησης για το χρέος.

Επίσης, στους παράγοντες που σταθμίζει ο πρωθυπουργός είναι και οι κινήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας. Το αν δηλαδή θα δημιουργηθεί μια δυναμική του κόμματος Λαφαζάνη, και να αποτραπεί σε αυτή την περίπτωση, η συσπείρωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από αυτό.

Στις τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού θα μετρήσει και ο λογαριασμός, που έρχεται από τα τέλη του μήνα με την έναρξη των φορολογικών υποχρεώσεων χιλιάδων πολιτών, που μπορεί να βαρύνει μπροστά στην κάλπη.

Πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία πάντως, βλέποντας τις τελευταίες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα δεν αποκλείουν ο πρωθυπουργός να προκηρύξει πρόωρες εκλογές την Δευτέρα (24 Αυγούστου)! Αυτή την ερμηνεία κάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Star και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με την εσωκομματική αντιπολίτευση του κόμματος πάντως, να ζητά από τον κ.Τσίπρα να προχωρήσει πρώτα σε συνέδριο και μετά να λάβει αποφάσεις.

ΝΔ: Ο Τσίπρας προβοκάρει την ίδια του την κυβέρνηση

Επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπολύουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κύκλοι της ΝΔ κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα πως με τη στάση του "προβοκάρει την ίδια του την κυβέρνηση", ενώ τον καλούν παράλληλα να βρει λύση.

«Την ώρα που τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια ψηφίζουν για τη χρηματοδότηση της χώρας και εκκρεμούν οι δόσεις από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας, ο κ.Τσίπρας ασχολείται με τις εσωκομματικές του ισορροπίες, δημιουργώντας περιβάλλον αστάθειας στη χώρα και την οικονομία. Ο κ.Τσίπρας προβοκάρει την ίδια του την κυβέρνηση και οφείλει να βρει λύση» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top