Διακόπτονται προσωρινά οι εργασίες στις Σκουριές-Συνάντηση Τσίπρα με Σκουρλέτη

ΣΥΡΙΖΑ: Δικαιώνεται ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής

Διακόπτονται προσωρινά οι εργασίες στις Σκουριές-Συνάντηση Τσίπρα με Σκουρλέτη

Με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Σκουρλέτη, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η εξέλιξη αναφορικά με τη παύση των εργασιών στις Σκουριές μετά από απόφαση του κ.Σκουρλέτη.

Ο κ.Τσίπρας συνεχάρη τον Υπουργό για την προσπάθειά του, δηλώνοντας ότι «όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και ο τρόπος».

Οι δύο άντρες συζήτησαν επίσης για τις παρεμβάσεις που έχου�� γίνει ως σήμερα από το Υπουργείο και αυτές που έχουν δρομολογηθεί. Επίσης αναφέρθηκαν στις εξελίξεις σχετικά με τον ρωσικό αγωγό.

Οι κκ.Τσίπρας και Σκουρλέτης ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Δευτέρα, προκειμένου να συζητηθούν οι περαιτέρω πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Σκουρλέτης: Καλοδεχούμενες οι επενδύσεις, αλλά...

Εξερχόμενος του Μαξίμου, ο κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους την απόφαση του να ανακληθούν οι εγκρίσεις των τεχνικών μελετών που αφορούν το έργο στις Σκουριές, μετά από παράβαση των όρων των τεχνικών μελετών από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες, απαραίτητες, αναγκαίες, «αλλά πρέπει και οι εταιρείες να σέβονται τους όρους γαι τους οποίους έχουν δεσμευτεί, έτσι ώστε να μην θίγεται το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον».

ΣΥΡΙΖΑ: Δικαιώνεται ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής

Η απόφαση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δικαιώνει τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στο οικονομικό, οικολογικό και κοινωνικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή, σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στον αντίποδα αυτής της καταστροφικής επένδυσης, θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ανασυγκρότησης της περιοχής, που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των εξορύξεων και ιδιαίτερα των αποκαταστάσεων, και θα σέβεται τις κοινωνικές ανάγκες, την προστασία του περιβάλλοντος και τις τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες» επεσήμανε η Κουμουνδούρου.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top