Καμία απόφαση ακόμη απ’το Μαξίμου-Στο μυαλό του Τσίπρα τα θερινά τμήματα

Πάνε πίσω οι εκλογές.Τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου ίσως ανοίξουν οι κάλπες

Καμία απόφαση ακόμη απ’το Μαξίμου-Στο μυαλό του Τσίπρα τα θερινά τμήματα

​Η σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας, έτσι όπως αυτή προκύπτει από την συμφωνία που υπογράφηκε με τον ESM, αποτελεί προτεραιότητα για τον Αλέξη Τσίπρα.

Από το πρωί ο πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με συνεργάτες του στο Μαξίμου, το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι πλέον οι κινήσεις της κυβερνητικής πλευράς θα είναι προσεχτικές και δεν θα έχουν ρίσκα.

Εκείνο που επίσης θέλει να κάνει απόλυτα σαφές το Μέγαρο Μαξίμου εντός και εκτός Ελλάδας είναι πως δεν πρέπει να χαθεί το επόμενο κρίσιμο δίμηνο που θα οδηγήσει στην πρώτη αξιολόγηση και κατ’ επέκταση στο άνοιγμα της συζήτησης για το χρέος.

Έτσι φαίνεται, ότι το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες πηγαίνει πίσω για την κυβέρνηση προς τα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω των θερινών τμημάτων της Βουλής, όπου «προεδρικοί» βουλευτές θα ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Φήμες ότι περιμένουν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλο να υπογράψει σχετικά προεδρικά διατάγματα για τα θερινά τμήματα της Βο��λής διαψεύστηκαν από την προεδρία και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες μέρες. Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η δημοσιογράφος Ε.Σαββοπούλου στις αποφάσεις αυτές θα ληφθούν υπόψη και οι κινήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, όπου και σε αυτό το στρατόπεδο δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top