Φλαμπουράρης: «Αν καταψηφιστεί η ψήφος εμπιστοσύνης πάμε σε εκλογές σε 25 μέρες!»

Τι είπε για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Ζωή Κωνσταντοπούλου

​Δεδομένη θεωρεί ο Αλέκος Φλαμπουράρης την διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Προσδιόρισε μάλιστα την ημερομηνία των εκλογών 25 ημέρες μετά την καταψήφισή της, αν αυτό συμβεί.

«Αφού την καταθέσαμε την πρόταση», είπε στην πρωινή εκπομπή του MEGA, «θα την πάρουμε πίσω; Απλώς η Βουλή ήταν κλειστή αυτές τις ημέρες», συμπλήρωσε.

«Αν υπάρξουν 162 θετικές ψήφοι ή μια δυο λιγότερες εντάξει. Διαφορετικά δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν πέσει η κυβέρνηση θα πέσει από αριστερούς βουλευτές. Θα πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στις εκλογές. Σε 25 ημέρες. Και θα γίνουν με λίστα. Όποιος καταψηφίζει την κυβέρνηση δεν θα δεχτεί να είναι στις λίστες», δήλωσε.

Για την Αριστερή Πλατφόρμα είπε:

«Αν πέσει η κυβέρ��ηση θα πέσει εκ των έσω. Δεν θα την ρίξει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς θα πέσει από αριστερούς βουλευτές. Η κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές αλλά αν αναγκαστούμε θα πάμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Για το αν θα είναι στις λίστες βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας είπε:

«Αυτά θα βρεθούν με δημοκρατικές διαδικασίες. Η λογική είναι ότι αυτός που δεν ψηφίζει την κυβέρνηση δεν θα δεχθεί να μπει στο ψηφοδέλτιο».

Για το αν θα διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φλαμπουράρης είπε:

«Η ζωή θα δείξει αν θα χωρίσουν οι δρόμοι μας. Εγώ πιστεύω ότι προβληματίζονται τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας. Είναι λογικό γιατί μια ιστορία τόσων χρόνων δεν μπορείς να την πετάξεις στον δρόμο. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη έχουμε κυβέρνηση της Αριστεράς με ψήφο του λαού. Θεωρώ ότι το σκέφτονται στην Αριστερή Πλατφόρμα. Ξέρουν ότι με την δική τους ψήφο θα πέσει η κυβέρνηση της Αριστεράς. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Για πολιτικές διαφωνίες».

Στο ερώτημα αν κάποιοι επιχειρούν πολιτικά να σκοτώσουν τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αγωνιστής της Αριστεράς από τα 15 του και είναι συνεπής. Αντιστοιχείται με τις ανάγκες του κό��μου. Μετουσιώνει σε πολιτική τις ανάγκες του κόσμου. Ανεξάρτητα αν αυτό έρχεται σε κόντρα με την ιδεολογία του. Όταν το κάνει αυτό ένας ηγέτης δεν σκοτώνεται».

Ο κ. Φλαμπουράρης παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη προεκλογικά λέγοντας ότι: «Όταν ξεκινήσαμε προεκλογικά πιστεύαμε ότι υπήρχε και άλλη λύση. Κάναμε λάθος. Το ένα ήταν ότι ο συσχετισμός των δυνάμεων ήταν αρνητικός στην Ευρώπη και πιστεύαμε ότι θα υποχωρούσαν. Η δεύτερη λάθος εκτίμηση ήταν ότι είχαμε εκτιμήσει υπερβολικά τις δυνάμεις που είχαμε ως χώρα του Νότου».

Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη:

«Δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της στιγμής. Αυτό είναι το κρίσιμο θέμα. Να αφουγκραστείς ποιές είναι οι ανάγκες. Έχουμε 1,5 εκατ. ανέργους και πρέπει να βρεθούν θέσεις εργασίας για να μπουν μέσα στην ζωή. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας».

Για το κόμμα Λαφαζάνη:

«Δεν θα έχει μεγάλη τύχη το κόμμα Λαφαζάνη. Ο Λαφαζάνης είναι ι��χυρό όνομα της Αριστεράς και θα συμβάλλει να μην γίνει περιθώριο και να μην γίνει η Αριστερά παρένθεση».

Όταν ρωτήθηκε αν με την Κωνσταντοπούλου το διαζύγιο είναι οριστικό:

Αρχικά απάντησε χαριτολογώντας: «Παντρεμένη είναι» και πρόσθεσε:

«Η στάση της την τελευταία μέρα στην Βουλή έδειξε διαφοροποίηση. Η κα Κωνσταντοπούλου ενώ θα μπορούσε να είναι η καλύτερη Πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς έμπλεξε με τα πολύ εσωτερικά και έχασε την ευκαιρία. Της δόθηκε η ευκαιρία με 250 ψήφους αλλά έχει δημιουργήσει προβλήματα. Δεν την βλέπω αρχηγό κόμματος. Οι αρχηγοί κομμάτων δεν γίνονται έτσι. Δεν γίνονται από την τηλεόραση. Οι αρχηγοί κομμάτων της Αριστεράς γίνοντα�� μέσα από τους αγώνες. Ο Τσίπρας είναι από τα 15 του στους αγώνες. Όλοι οι ηγέτες της Αριστεράς έχουν βγει μέσα από αγώνες. Είναι πως φτιάχνεις την προσωπικότητά σου. Για την διεκδίκηση ηγετικού ρόλου δεν βλέπω προσωπική ατζέντα. Μπορεί να διεκδικεί το δίκιο της. Όλα αυτά απορρέουν από την προσωπικότητα του ανθρώπου. Αλλιώς ήταν ο Μεϊμαράκης αλλιώς η Ζωή. Οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top