Αριστερή Πλατφόρμα: «Κακόγουστο τρικ η ψήφος εμπιστοσύνης»

Την ώρα που οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι ραγδαίες

​Την ώρα που οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι ραγδαίες με τα σενάρια για ψήφο εμπιστοσύνης και εκλογές μέσα στον Σεπτέμβριο να παίρνουν ''φωτιά'', η Αριστερή Πλατφόρμα του Π. Λαφαζάνη μέσω του iskra.gr εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του μεγάρου Μαξίμου για το ενδεχόμενο να ζητήσει ο Πρωθυπουργός ψήφο εμπιστοσύνης.

Στο άρθρο της ιστοσελίδας εκτιμάται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, αν προχωρήσει σ' αυτή την επιλογή θα το κάνει για ανομολόγητους λόγους: Για να εκθέσει τους διαφωνούντες, να τους διαγράψει και να πάει σε πρόωρες εκλογές εξπρές γιατί φοβάται την κυβερνητική φθορά.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο άρθρο, όσοι κάνουν τους σχεδιασμούς αυτούς «είναι μακριά νυχτωμένοι» για να καταλήξει: «Ψήφο εμπιστοσύνης , λοιπόν, ως ύστατο κυβερνητικό «σωσίβιο» για την κυβέρνηση και κυρίως τα μνημόνια της λιτότητας και της υποτέλειας; Μήπως κάποιοι λογαριάζουν, αν λογαριάζουν, χωρίς τον ξενοδόχο; Θα δούμε!».

Το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση φαίνεται ότι σκέφτεται, δεν ξέρουμε πόσο σοβαρά ή όχι, το ενδεχόμενο να καταθέσει στη Βουλή πρόταση εμπιστοσύνης.

Το ερώτημα , όμως, είναι εύλογο :

Για ποιο λόγο μπορεί να θέλει η κυβέρνηση να καταθέσει μια τέτοια πρόταση;

Αν ζητάει, λέμε τώρα (!), ψήφο εμπιστοσύνης για να τηρήσει τις προγραμματικές δεσμεύσεις της, μια τέτοια εμπιστοσύνη την έχει λάβει ενθουσιωδώς από τους 162 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και δεν χρειάζεται να την επαναβεβαιώ��ει. (Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι από τους 162 «εξαναγκάσθησαν» πρόσφατα να ψηφίσουν τρίτο μνημόνιο , σε πλήρη και ριζική αντίθεση με τις κυβερνητικές προγραμματικές δεσμεύσεις και όσα οι ίδιοι ψήφισαν αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη).

Αν η κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για να εφαρμόσει το νέο τρίτο μνημόνιο που ψήφισε (��αι πράγματι περί αυτού πρόκειται) τότε αυτήν την εντολή και εξουσιοδότηση την έχει από τη Βουλή σε πρωτοφανή έκταση. Την έχει από 222 βουλευτές που ψήφισαν πρόσφατα το νέο τρίτο μνημόνιο , μεταξύ των οποίων περίοπτη θέση έχουν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού.

Προς τι, λοιπόν, η ψήφος εμπιστοσύνης που ζητάει η κυβέρνηση;

- Την «εμπιστοσύνη» η κυβέρνηση θα τη ζητήσει από τη Βουλή, αν φυσικά το πράξει τελικά, για άλλους λόγους, προφανείς αλλά ανομολόγητους.

Θα τη ζητήσει για να «εκθέσει» υποτίθεται τους βουλευτές υπέρμαχους του «ΟΧΙ» (κάτι για το οποίο είναι βαθιά νυχτωμένη).

Θα τη ζητήσει για να βρει αφορμή και δικαιολογητική βάση προκειμένου να εκδιωχθούν ως παρασυνάγωγοι οι «διαφωνούντες» του «ΟΧΙ» αφού δεν υπογράφουν δήλωση «εμπιστοσύνης» στο νέο τρίτο μνημόνιο υποδούλωσης και στην εφαρμογή του. Άλλωστε, εδώ και πολύ καιρό, πάγια απαίτηση προς την κυβέρνηση των κυριάρχων της ΕΕ και της εγχώριας διαπλεκόμενης ολιγαρχίας ήταν, να απαλλαγούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ από τα «βαρίδια» της αριστερής πτέρυγας, τα οποία εμπόδιζαν την ρεαλιστική προσγείωση στη μνημονιακή πεπατημένη.

Θα τη ζητήσει , τέλος, η κυβέρνηση την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ώστε ανεξαρτήτως, σχεδόν, αποτελέσματος, να την αξιοποιήσει ως «καλή» αφορμή, προκειμένου να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές εξπρές εντός του Σεπτεμβρίου. Και θέλει αυτές τις εκλογές εξπρές η κυβέρνηση, αν είναι δυνατόν και στις 13 Σεπτεμβρίου, γιατί φοβάται, σχεδόν, τρέμει , ότι η πάροδος του χρόνου της επιφυλάσσει φθορά και μάλιστα ακατάσχετη και ραγδαία.

Ψήφο εμπιστοσύνης, λοιπόν, ως ύστατο κυβερνητικό «σωσίβιο» για την κυβέρνηση και κυρίως τα μνημόνια της λιτότητας και της υποτέλειας; Μήπως κάποιοι λογαριάζουν, αν λογαριάζουν, χωρίς τον ξενοδόχο; Θα δούμε!»

«Κακόγουστο τρικ η ψήφος εμπιστοσύνης»

Στην συνέχεια η Σόφη Παπαδογιάννη, στενή συνεργάτιδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ανήρτησε ένα άρθρο της στην iskra και επιτίθεται σφόδρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ προανήγγειλε την καταψήφιση της κυβέρνησης σε περίπτωση που καταφύγει στο «τρικ» της ψήφου εμπιστοσύνης για να εγκλωβίσει τους διαφωνούντες βουλευτές.

«Οι βουλευτές που έχουν αναφορά στην «Αριστερή Πλατφόρμα» δεν ψήφισαν, αντίθετα καταψήφισαν, το βάρβαρο νέο τρίτο μνημόνιο της λιτότητας για το λαό και της εθνικής υποτέλειας. Φαντάζομαι ότι οι ίδιοι βουλευτές δεν πρόκειται ούτε τώρα να υποκύψουν, σε περίπτωση που υπάρξει πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ώστε να ψηφίσουν έμμεσα την εφαρμογή του νέου μνημονίου» σημει��νει χαρακτηριστικά η κα Παπαδογιάννη.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο επαναβεβαίωσης της ψήφου εμπιστοσύνης από το Μαξίμου, το στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας κάνει λόγο για «κακόγουστο τρικ» της κυβέρνησης που αποσκοπεί στο να αποκτήσει «την διάτρητη αφορμή ώστε να προχωρήσει με απολύτως αντιδημοκρατικό τρόπο σε εκλογές εξπρές».

Διαβάστε το άρθρο:

«ΤΟ ΤΡΙΚ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ''ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ''

Της ΣΟΦΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ

Οι βουλευτές που έχουν αναφορά στην «Αριστερή Πλατφόρμα» δεν ψήφισαν, αντίθετα καταψήφισαν, το βάρβαρο νέο τρίτο μνημόνιο της λιτότητας για το λαό και της εθνικής υποτέλειας.

Φαντάζομαι ότι οι ίδιοι βουλευτές δεν πρόκειται ούτε τώρα να υποκύψουν, σε περίπτωση που υπάρξει πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ώστε να ψηφίσουν έμμεσα την εφαρμογή του νέου μνημονίου.

Η πρόταση εμπιστοσύνης, σε περίπτωση που κατατεθεί από την κυβέρνηση, δεν θα συνιστά τίποτα άλλο πάρα ένα κακόγουστο «τρικ» που θα αποβλέπει στο να δώσει την διάτρητη αφορμή στην κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει με απολύτως αντιδημοκρατικό τρόπο σε εκλογές εξπρές.

Η κυβέρνηση του τρίτου εξοντωτικού μνημονίου θέλει εκλογές εξπρές, ακόμα και στις αρχές του Σεπτεμβρίου, όχι επειδή θέλει να αποσαφηνίσει, όπως λέει, το πολιτικό τοπίο, αλλά γιατί φοβάται πως κάθε μέρα που περνάει, με τις μνημονιακές πολιτικές ενεργές, τόσο θα χάνει και μάλιστα ταχύτατα και ραγδαία, έδαφος μέσα στο λαό.

Η ενδεχόμενη επιλογή της κυβέρνησης για πρόταση εμπιστοσύνης δεν ��α είναι κάτι άλλο παρά επιλογή πανικού, φόβου και ανασφάλειας για το άμεσο μέλλον.

Με «τρικ», κινήσεις αιφνιδιασμού, εκβιασμούς και μεθοδεύσεις εξπρές δεν εξωραΐζονται μνημόνια και μνημονιακές πολιτικές.

Όπως δεν ξεγελιέται ούτε αποπροσανατολίζεται ο λαός και κυρίως δεν διασώζονται από τη γενική κατακραυγή οι κυβερνήσεις των μνημονίων. Αυτό δεν έγινε στο παρελθόν. Δεν θα γίνει ούτε τώρα με την επίκληση και στο όνομα της Αριστεράς.

Το περήφανο λαϊκό ταξικό «ΟΧΙ» δεν έχει γίνει παρελθόν. Είναι υπαρκτό, ζωντανό και διεκδικεί δικαίωση.

Το «ΟΧΙ» αυτό θα εκφρασθεί ξανά και θα νικήσει. Πολύ περισσότερο αν η χώρα προχωρήσει σε εκλογές. Το «ΟΧΙ» δεν ηττήθηκε, ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τέλους. Μ��χρι τη νίκη μιας νέας αντιμνημονιακής, δημοκρατικής και προοδευτικής πορείας της χώρας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top