Νέοι έπαινοι από Σόιμπλε και Σταϊνμάγερ

Ιδιαίτερα επικριτικός ο Γκρέγκορ Γκίζι

Νέοι έπαινοι από Σόιμπλε και Σταϊνμάγερ

Την ικανοποίησή του από τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα εκφράζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην ��υριακάτικη Bild. Ωστόσο, ο κ. Σόιμπλε προειδοποιεί την ελληνική πλευρά ότι τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης θα παρακολουθούν εάν η δανειακή συμφωνία εφαρμόζεται «σημείο προς σημείο».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση «έχει κατανοήσει ότι η χώρα δεν μπορεί να αποφύγει πραγματικές και βαθιές μεταρρυθμίσεις».

Απευθυνόμενος περισσότερο στους αντάρτες βουλευτές στις τάξεις των Χριστιανοδημοκρατών και έχοντας κατά νου την ψηφοφορία στη γερμανική βουλή την ερχόμενη Τετάρτη, ο κ. Σόιμπλε χαρακτηρίζει «υπεύθυνη» τη συμφωνία, τονίζοντας ότι ανταποκρίνεται σε αυτά που είχαν συμφωνηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. τον Ιούλιο.

Μιλώντας στην ίδια εφημερίδα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, επαινεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν με επαγγελματικό τρόπο και ταχείς ρυθμούς, ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι είναι έτοιμος να συνδέσει την πολιτική του τύχη με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», εξηγεί ο κ. Σταϊνμάγερ.

Στον αντίποδα, ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίζεται ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος «Η Αριστερά», Γκρέγκορ Γκίζι. Επίσης στην κυριακάτική Bild, αλλά και σε συνέντευξη του στο δημόσιο ραδιόφωνο DLF, υπογραμμίσει ότι η δανειακή συμφωνία συνδέεται με περικοπές στις κοινωνικές παροχές, άνοδο της ανεργίας, ύφεση της οικονομίας και μείωση των φορολογικών εσόδων.

Αφού χαρακτηρίζει τη συμφωνία προϊόν «εκβιασμού» ανακοινώνει ότι στην ψηφοφορία την Τετάρτη οι βουλευτές του κόμματος θα ψηφίσουν «όχι» ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Ο κ. Γκίζι διευκρινίζει όμως ότι στην Ελλάδα θα ψήφιζε «ναι», έστω και με «βαριά καρδιά», αναγνωρίζοντας ότι ενδεχόμενο Grexit θα σήμαινε καταστροφή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top