Κρας τεστ για τη Μέρκελ η ψηφοφορία της Τετάρτης για το τρίτο ελληνικό μνημόνιο

Αναλυτές προβλέπουν ισχυρές απώλειες για την Γερμανίδα καγκελάριο

​Ως κρας τεστ για την Άνγκελα Μέρκελ, περιγράφουν στη Γερμανία την ψηφοφορία της Τετάρτης για την έγκριση του τρίτου ελληνικού μνημονίου.

Όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα η έγκριση του προγράμματος από τη γερμανική Βουλή δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση, καθώς τόσο οι Σοσιαλδημοκράτες, όσο και οι Πράσινοι αναμένεται να υπερψηφίσουν τη συμφωνία, όμως διακρίνουν έναν βαθύ διχασμό στην ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών.

Στο στόχαστρο των πιο συντηρητικών στελεχών του κόμματος της Μέρκελ έχει μπει ο στενός της συνεργάτης, Φ. Κάουντερ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα εξόργισε πολλούς, απειλώντας ότι θα υπάρξουν συνέπειες αν οι βουλευτές του CDU δεν ακολουθήσουν την κομματική γραμμή και καταψηφίσουν τη συμφωνία.

Ενδεικτικό της βαριάς ατμόσφαιρας στους Χριστιανοδημοκράτες είναι το γεγονός ότι τον περασμένο μήνα, 65 βουλευτές, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ, αρνήθηκαν να ταχθούν υπέρ της διαπραγμάτευσης για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Μάλιστα την Τετάρτη, σύμφωνα με την Bild, οι αντάρτες μπορεί να φθάσουν ακόμα και τους 120, μαζί με εκείνους από το κόμμα της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών.

Αν λοιπόν οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιωθούν και οι αντάρτες είναι 100 ή περισσότεροι, αυτό θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την Α. Μέρκελ που τα τελευταία 10 χρόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα αληθινό δίλημμα. Δεν μπορεί να απαιτεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ και ταυτόχρονα να απορρίπτει τα αιτήματά του για ελάφρυνση χρέους», σχολίασαν οι ηγέτες των Πρασίνων Κατρίν Γκέρινγκ-Έκαρτ και Άντον Χοφράιτερ σε ανακοίνωσή τους.

Εκείνος μάλιστα που αναμένεται να πληρώσει τη νύφη είναι ο Κάουντερ, αν η… απειλή του φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Πάντως, συνεργάτες της Μέρκελ κάνουν τα πάντα για να προβάλουν τα θετικά σημεία του τρίτου ��νημονίου και όλοι ελπίζουν πως την Τετάρτη οι απώλειες για τη Γερμανίδα καγκελάριο θα είναι διαχειρίσιμες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top