Ν. Παππάς: Προσπαθούμε να αποτρέψουμε ένα ρήγμα που οριστικοποιείται

«Για το θέμα του χρέους η Ελλάδα συνεχίζει να ζητά περικοπή, ελάφρυνση, ή μια διευθέτηση»

Ν. Παππάς: Προσπαθούμε να αποτρέψουμε ένα ρήγμα που οριστικοποιείται

​«Φαίνεται πως οριστικοποιείται ένα ρήγμα το οποίο εμείς όμως θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια μέχρι τελευταία στιγμή για να το αποτρέψουμε», επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ιταλική Il Manifesto σχετικά με την εσωτερική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και την πιθανότητα διάσπασης.

«Για το θέμα του χρέους η Ελλάδα συνεχίζει να ζητά περικοπή, ελάφρυνση, ή μια διευθέτηση που να το κάνει βιώσιμο και να δίνει την δυνατότητα πληρωμής κάθε χρόνο;» ρωτά η Il Manifesto και ο υπουργός Επικρατείας απαντά: «Μπορούμε να συζητήσουμε πλείστες όσες λύσεις, οι οποίες, όμως, μας οδηγούν στο ένα και στο αυτό αποτέλεσμα. Να αφήσουμε έναν όγκο χρέους και μια σειρά ετήσιων υποχρεώσεων, οι οποίες και να είναι βιώσιμες και εξυπηρετήσιμες, και, κυρίως, να μην αποτελούν τροχοπέδη, στην όποια αναπτυξ��ακή προσπάθεια. Να μην καταπίνουν μεγάλα πλεονάσματα, τα οποία θα βγαίνουν από το υστέρημα της ελληνικής οικονομίας και να μην υποσκάπτουν διαρκώς τόσο την δυνατότητά μας να αποπληρώσουμε, όσο και ευρύτερα, την θέση της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα».

«Θα δώσουμε βάρος ώστε τα προγράμματα ανάπτυξης να αρχίσουν να εφαρμόζονται άμεσα για να στηριχθούν με ειδικές ευνοϊκές παρεμβάσεις οι κατηγορίες στις οποίες τα μέτρα του προγράμματος μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα, όπως για παράδειγμα στους αγρότες», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Όπως πρόσθεσε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πόλος σταθερότητας, ενώ η κυβέρνησή του θα εργασθεί για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής με παρεμβάσεις στον μηχανισμό του Δημοσίου και προσπάθεια ανακατανομής του εισοδήματος υπέρ των πιο φτωχών στρωμάτων.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το μέλλον της Ευρώπης, ο υπουργός εκτίμησε ότι οι θέσεις του κ. Σόιμπλε υπονομεύουν την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποσχέθηκε ότι θα δοθεί μάχη για μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στην εθνική πολιτική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top