Οι αποζημιώσεις των συμβούλων του Βαρουφάκη πρέπει να επιστραφούν, σύμφωνα με δημοσίευμα

Μπορούν να θεωρηθούν «αχρεωστήτως καταβληθέντα»

​Οι ημερήσιες αποζημιώσεις, καθώς και τα κόστη για εισιτήρια και διανυκτερεύσεις, των συμβούλων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, πρέπει να επιστραφούν και μάλιστα εντόκως.

Σύμφωνα με το «Βήμα» που επικαλείται πηγές του ΥΠΟΙΚ, τα κονδύλια που αποφασίστηκε να δοθούν ως ημερήσιες αποζημιώσεις, διανυκτερεύσεις, για αεροπορικά και σιδηροδρομικά εισιτήρια των ιδιωτών συμβούλων, μπορούν να θεωρηθούν «αχρεωστήτως καταβληθέντα».

Όπως αναφέρει στέλεχος του υπουργείου, σύμφωνα με τους κανόνες του δημόσιου λογιστικού, καθ’ ότι οι άτυποι ιδιώτες σύμβουλοι δεν έχουν συμβατική σχέση- έστω και άμισθη- με το υπουργείο Οικονομικών, τα χρήματα «οφείλουν να επιστραφούν εντόκως» και μάλιστα με επιτόκιο 6%.

Πρόκειται για έξι άτυπους συμβούλους, εκ των οποίων η μία είναι η Έλενα Παναρίτη και οι υπόλοιποι πέντε είναι ξένοι υπήκοοι: o Γκλεν Κιμ, o Κιμ Μπράιαν Γιουγιάν, ο Ντάνιλε Μούνβαρ, o Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ και ο Σαμπαγιατί Σόρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top