Λαφαζάνης: «Όλοι λέγαμε ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια. Κοροϊδεύαμε τον κόσμο»;

«Όταν μίλαγα για έξοδο από το ευρώ έβλεπα έναν εκνευρισμό γύρω μου»

Λαφαζάνης: «Όλοι λέγαμε ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια. Κοροϊδεύαμε τον κόσμο»;

​Επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Π. Λαφαζάνης μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών, αφήνοντας αιχμές ότι κορόιδεψε τον ελληνικό λαό.

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έδινε σε κάθε ευκαιρία όρκους πίστης στο ευρώ. Η αιχμαλωσία στο ευρώ έφερε το τρίτο μνημόνιο. Κατ' αρχάς δεν ήμουν μόνο εγώ, αλλά το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε την κατάργηση των μνημονίων. Μάλιστα, υπογραμμίζαμε από κοινού, σε όλους τους τόνους ότι θα προχωρήσουμε μονομερώς στην ακύρωση των μνημονίων. Δεν είχαμε εναλλακτική λύση όταν αναλαμβάναμε αυτές τις δεσμεύσεις; Κορόιδευαν κάποιοι τον ελληνικό λαό;», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Επανέλαβε μάλιστα ότι η μοναδική λύση για έξοδο από την κρίση είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

«Σε κάθε περίπτωση το εθνικό νόμισμα, ως ενδεχόμενη απάντηση σε πρωτοφανείς εκβιασμούς και στην καταλήστευση της χώρας, δεν είναι καταστροφή. Αντίθετα, σε συνδυασμό με ένα ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα, συνιστά μια βιώσιμη και πολύ προτιμότερη λύση», είπε.

Αναφερόμενος τέλος στο Plan B του Γ. Βαρουφάκη είπε ότι ο ίδιος δεν το γνώριζε.

«Προσωπικά δεν γνωρίζω να υπήρχε κανένα Plan-B στην κυβέρνηση. Αντίθετα, όποτε εγώ έθετα είτε στα κομματικά και κυβερνητικά όργανα είτε στις συσκέψεις, θέμα ενδεχόμενης εξόδου από την ευρωζώνη και σχεδίου σε αυτήν την κατεύθυνση, συναντούσα μια πεισματική αντίδραση και έβλεπα γύρω μου εκνευρισμό. Η ηγεσία του κόμματος και της κυβέρνησης, παρά τις Συνεδριακές αποφάσεις, οι οποίες δεν ετηρούντο σε όλα, σχεδόν, τα πιο ριζοσπαστικά σημεία τους, όπως, για παράδειγμα η εθνικοποίηση των τραπεζών, ήτ��ν δογματικά προσκολλημένη στο ευρώ», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top