Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπ. Άμυνας οι εορτασμοί για την Παναγία της Τήνου

Πήγαν στο σημείο του τορπιλισμού του αντιτορπιλικού «Έλλη»

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπ. Άμυνας οι εορτασμοί για την Παναγία της Τήνου

​Με λαμπρότητα και κατάνυξη, παρουσία χιλιάδων προσκυνητών πραγματοποιήθηκε και σήμερα ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Τήνο, αλλά και η 75η επέτειος του τορπιλισμού της «Έλλης».

Παρόντες στους εορτασμούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος και ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος.

Ο κ. Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον κ. Καμμένο επιβιβάστηκε στη φρεγάτα "Έλλη" και κατόπιν κατευθύνθηκε ανοιχτά του λιμανιού της Τήνου, στο σημείο, όπου έγινε ο τορπιλισμός του αντιτορπιλικού «Έλλη» πριν από 75 χρόνια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έριξε στεφάνι και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των ναυτών και αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους.

Αμέσως μετά κατευθύνθηκε στον Ναό της Ευαγγελίστριας, όπου και παρακολούθησε την αρχιερατική λειτουργία.

«Οφείλουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να διανύσουμε τον ανηφορικό, πλην όμως ελπιδοφόρο, δρόμο του εθνικού μας μέλλοντος. Τον δρόμο που χάραξαν, ούτως ή άλλως, οι αγώνες και το πνεύμα των προγόνων μας προσδίδοντας στη Δύση, και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, τ’ ανεξίτηλα χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας, του Ανθρωπισμού και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης», είπε στο μήνυμά του ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

«Για τους Έλληνες, το θαύμα του Δεκαπενταύγουστου συντελείται παντού. Από τις μεγάλες εκκλησιές και τις πάνδημες λαοσυνάξεις ως τα μοναχικά προσκυνήματα στα ταπεινά ξωκλήσια, που είτε στεφανώνουν τις βουνοκορφές είτε κοσμούν σαν λευκές ψηφίδες τις ατέλειωτες ακτές της πατρίδας μας. Μεσ’ απ’ αυτό το άφατο θαύμα νοιώθουμε στιβαρό και αδιάλειπτο τον κοινό σφυγμό του Έθνους και της Ορθοδοξίας.

Στο Ιερό Νησί της Τήνου, που σήμερα μας δέχεται φιλόξενο, ο Δεκαπενταύγουστος αποκτά για τον Ελληνισμό μιαν ιδιαίτερη ιστορική διάσταση. Και τούτο γιατί εδώ το θαύμα της Πίστης αναβλύζει και από τις, πάντα ζωντανές, μνήμες αλλά και τα συντρίμμια της "Έλλης", ο τορπιλισμός της οποίας σήμανε, τον Δεκαπενταύγουστο του 1940, την έναρξη του αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού. Ήτοι του αγώνα για την Πατρίδα και τη Δημ��κρατία που, τηρουμένων βεβαίως των ιστορικών αναλογιών, συνεχίζεται –και πρέπει να συνεχίζεται- δίχως διακοπές και δίχως εκπτώσεις, υπό συνθήκες άρρηκτης σύμπνοιας και υπεύθυνης συμπόρευσης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top