Ολάντ και Γιούνκερ πανηγύρισαν για τη συμφωνία στο Eurogroup

Οι δηλώσεις τους μετά το πράσινο φως για την εκταμίευση της πρώτης δόσης από την Ελλάδα

​Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν το θετικό αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup, ο Γάλλος πρόεδρος Φ. Ολάντ, και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ.

Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε ως ένα «επιτυχές αποτέλεσμα» τη συμφωνία και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα έκανε τις προσπάθειες που αναμενόταν. Η συμφωνία αυτή είναι μία απόδειξη ότι η Ευρώπη είναι ικανή να προχωρήσει στη βάση των αρχών της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας».

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από την άλλη, μέσω Twitter πανηγύρισε για το θετικό αποτέλεσμα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Επιτεύχθηκε συμφωνία. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αμετάκλητα μέλος της ευρωζώνης», έγραψε.

Ακολούθησε αργότερα και η επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν, η οποία ανέφερε:

«Νέα δάνεια έως και 86 δισ. ευρώ θα είναι διαθέσιμα τα επόμενα τρία χρόνια στην Ελλάδα από τον ESM. Μετά από εβδομάδες έντονων διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα και τις Βρυξέλλες, αυτό είναι το αποτέλεσμα της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Eurogroup, μετά από τις προτάσεις που είχαν υποβληθεί από την Κομισιόν.

Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι. Δοκιμάστηκε η υπομονή των αξιωματούχων και των πολιτών ακόμη περισσότερο. Μαζί, κοιτάξαμε αυτή την άβυσσο. Αλλά σήμερα, είμαι ευτυχής να πω ότι όλες οι πλευρές σεβάστηκαν τις δεσμεύσεις τους. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στις φιλόδοξες δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στις 13 Ιουλίου, και οι χώρες της ευρωζώνης τηρούν την υπόσχεσή τους για να συνεχιστεί η αλληλεγγύη. Το μήνυμα του Eurogroup σήμερα είναι ξεκάθαρο: σε αυτή τη βάση, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αμετάκλητα μέλος της Ευρωζώνης. Και η Κομισιόν θα στηρίξει την Ελλάδα στη δημιουργία μίας νέας δίκαιης ανάπτυξης, θέσεων εργασίας και επενδύσεων για τους πολίτες της».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top