Συνεδριάζει το Eurogroup για την Ελλάδα

Δεν τέθηκε ζήτημα "δανείου-γέφυρας" στο Euro Working Group

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το Eurogroup για την έγκριση ενόψει του νέου προγράμματος της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, την οποία εκπροσωπεί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Από τις δηλώσεις που έκαναν οι συμμετέχοντες υπουργοί και αξιωματούχοι προσερχόμενοι στη συνεδρίαση προκύπτει μία αίσθηση «αισιοδοξίας» για την κατάληξη της συνεδρίασης, αν και από τις δηλώσεις ορισμένων εξ αυτών τουλάχιστον, προκύπτουν ερωτηματικά για συγκεκριμένα σημεία.

Όπως π.χ. για το «δάνειο-γέφυρα» για το οποίο έδειξε να επιμένει ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας Β. Σόιμπλε στην περίπτωση που δεν θα συμμετάσχει το ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα.

Ερωτηματικά αποτελούν ακόμα το ύψος της χρηματοδότησης και η ανάγκη αναθεωρήσεων του προγράμματος ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως διαμήνυσε και η Κομισιόν σε ανα��οίνωσή της (ορίζοντας το διάστημα αυτό στο τρίμηνο).

Σε θετικό κλίμα συνεδρίασε το Euro Working Group

Σε θετικό κλίμα συνεδρίασε προηγουμένως το Euro Working Group, το οποίο προετοίμασε τις εργασίες του Eurogroup.

Σύμφωνα με πηγές από την Ελλάδα, κανένα κράτος μέλος της ευρωζώνης δεν έθεσε ζήτημα προσωρινού δανεισμού της Ελλάδας σε βραχυπρόθεσμη βάση («δάνειο-γέφυρα») και κατέστη σαφές ότι βασικός άξονας των διαβουλεύσεων αφορά την χρηματοδότηση της Ελλάδας με βάση το νέο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η Ευρωζώνη κινείται στην κατεύθυνση της άμεσης παροχής 12,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, για την κάλυψη των άμεσων υποχ��εώσεων και θα ακολουθήσουν επιπλέον χρηματοδότηση 10 δισ.ευρώ για την ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top