Μητρόπουλος: «Η διαδρομή μου δεν μου επέτρεψε να στηρίξω αυτή τη σκληρότητα»

«Δύσκολα θα υλοποιήσει η κυβέρνηση αυτό που ψηφίστηκε»

Μητρόπουλος: «Η διαδρομή μου δεν μου επέτρεψε να στηρίξω αυτή τη σκληρότητα»

​Την απόφασή του να ψηφίσει «παρών» στη σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο, εξήγησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Α. Μητρόπουλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

«Δεν μπορούσα με τη διαδρομή που έχω να στηρίξω αυτή τη σκληρότητα κυρίως στις συντάξεις», είπε ο κ. Μητρόπουλος, επισημαίνοντας πως επηρεάστηκε για την απόφασή του και από τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έβγαλε ολοσχερώς αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις.

«Η κυβέρνηση έχει μεγάλη δυσκολία στο να υλοποιήσει αυτό που ψηφίστηκε», συνέχισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, αναγνωρίζοντας πως υπάρχει ένα ζήτημα «συνεννόησης» με τους διαφωνούντες.

Πάντως ο ίδιος για μια ακόμα φορά τάχθηκε κατά της λήψης διοικητικών μέτρων, κομματικών διώξεων ή εξαναγκασμών σε παραιτήσεις, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αποφευχθούν οι εκλογές.

«Σε αυτή τη συγκυρία είναι πολλαπλά δύσκολες, υπό την έννοια κυρίως πως και μετά τις εκλογές δεν μπορεί μόνος ο ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιήσει αυτά τα μεγάλης σκληρότητας μέτρα», σημείωσε.

Ο κ. Μητρόπουλος τάχθηκε και πάλι υπέρ ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών συνεννόησεων, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί ένα κυβερνητικό σχήμα εθνικής συνεννόησης με πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα και μέλη πρόσωπα καταξιωμένα.

«Αυτό που σήμερα ψηφίσαμε είναι αποτέλεσμα αποτυχημένης διαπραγμάτευσης, πήγαμε χωρίς σχέδιο και ίσως και χωρίς τους ικανότερους διαπραγματευτές», είπε.

Αναφερόμενος τέλος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου παραδέχθηκε ότι τον αιφνιδίασε η στάση της, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «ακραία σχολαστική αντίληψη της κανονιστικής ρύθμισης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top