Δημήτρης Κουτσούμπας: «Το "μνημόνιο του αίσχους" είναι η προδοσία των λαϊκών συμφερόντων»

«Ο ελληνικός λαός καλείται να αντιπαλέψει, αυτή την νέα συμφωνία με νύχια και με δόντια»

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Το "μνημόνιο του αίσχους" είναι η προδοσία των λαϊκών συμφερόντων»

«Μνημόνιο του αίσχους» χαρακτήρισε το νέο πρόγραμμα μέτρων ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της Βουλής, λέγοντας πως το νέο μνημόνιο είναι η προδοσία των λαϊκών συμφερόντων και βαθαίνει τη φτώχεια του λαού.

«Το τρίτο μνημόνιο είναι και τυπικά γεγονός, με τις ��πογραφές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που είναι άξιοι συνεχιστές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ακόμη και πρόσθεσε ότι: «Όλοι μαζί θα ψηφίσουν τον νέο σφαγιασμό του ελληνικού λαού».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι του μνημονίου, έχοντας το μυαλό της στις ερχόμενες πρόωρες εκλογές» και τόνισε ότι: «Ο ελληνικός λαός καλείται να αντιπαλέψει, αυτή την νέα συμφωνία με νύχια και με δόντια» απαριθμώντας παράλληλα τα βαριά πλήγματα που θα δεχθούν τα λαϊκά στρώματα και κάνοντας στην συνέχεια λόγο για συνδυασμένη επίθεση που δέχεται ο λαός μέσα κι έξω από τη χώρα, με σαφή στόχο «να τον αλυσοδέσουν με νέες επαίσχυντες συμφωνίες για τα επόμενα 50 και περισσότερα χρόνια».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι υπεύθυνη για την απανθρωπιά και τη βαρβαρότητα που βιώνουμε.

Αναφέρθηκε στην προειδοποίηση εκ μέρους του ΚΚΕ, στον ελληνικό λαό ότι η ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάλπικη και πρόσθεσε ότι όλη αυτή η κατάσταση που βιώνουμε, κυρίως τους τελευταίους μήνες, αποδεικνύει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και αυτό το ιδιότυπο σύμπλεγμα μαζί με όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης- από τη ΝΔ έως την ΧΑ- έχει τη βάση του στο εντευκτήριο της αστικής διαχείρισης που λέγεται ΕΕ με ότι αυτό συνεπάγεται ως εργαλείο εφαρμογής και νομιμοποίησης της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Ακόμη, έριξε μεγάλες ευθύνες σε όσους βουλευτές εμφανίζονται αιφνιδιασμένοι από το βάθος των ανατροπών στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Επίσης, χαρακτήρισε «την διπλοπροσωπία και την διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ ως συνταγή για τις διαπραγματεύσεις».

Τέλος, επισήμανε ότι: «Η εργατική-λαϊκή εξουσία, είναι η μόνη που μπορεί να πραγματοποιήσει την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους προς όφελος του λαού, γιατί θα στηρίζει την κοινωνική παραγωγή με κίνητρο την κοινωνική ευημερία στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, στον κεντρικό σχεδιασμό. Αυτή είναι η μόνη πραγματική εναλλακτική διέξοδος για το λαό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top