Τρικούβερτος καυγάς Τσακαλώτου – Μεϊμαράκη: Απο��ώρησε για λίγο από το βήμα ο ΥΠΟΙΚ

Μεϊμαράκης: «Μη με προκαλείς γιατί θα απαντήσω καταλήλως»

Τρικούβερτος καυγάς Τσακαλώτου – Μεϊμαράκη: Αποχώρησε για λίγο από το βήμα ο ΥΠΟΙΚ

​Τρικούβερτος καυγάς ξέσπασε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της συζήτησης του τρίτου μνημονίου στη Βουλή, ανάμεσα στον κατά τα άλλα ήρεμο υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο και τον πρόεδρο της ΝΔ, Ε. Μεϊμαράκη με αφορμή το πεντάευρω στα νοσοκομεία.

«Είναι μια δύσκολη συμφωνία που έχει πολλά αγκάθια και η εφαρμογή της θα εξαρτηθεί από τον ποιον θα εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός να διαχειρισθεί το χρέος και από το ποιος θα μπορεί να μετριάσει τις αδικίες που υπάρχουν. Πρέπει να κριθεί αυτό το μνημόνιο με τα υπέρ και τα κατά του. Στο αρχικό κείμενο υπήρχε επαναφορά των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, στο νέο κείμενο δεν υπάρχει. Στο νέο κείμενο δεν υπάρχει η αγοραία λύση για τα κόκκινα δάνεια. Στο νέο κείμενο δεν υπάρχει ο νόμος Διαμαντοπούλου για την παιδεία. Στο αρχικό κείμενο υπήρχε ξεχωριστός οργανισμός για τη διευθέτηση των κόκκινων δανείων, στο νέο κείμενο δεν υπάρχει. Είμαι λιγάκι εκνευρισμένος, γιατί εγώ διαπραγματευόμουν 24 ώρες και εσείς βγαίνετε και λέγατε ότι έπινα καφέ» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος και στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των βουλευτών της ΝΔ.

«Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν πηγαίνουν στα εξωτερικά ιατρεία γι' αυτό δεν τους ενδιέφερε το πεντάευρω στα νοσοκομεία», είπε και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

«Να είσαι σεμνός», του φώναξε τότε ο κ. Μεϊμαράκης και όταν ο κ. Τσακαλώτος αναρωτήθηκε πού ήταν η πρόκληση από μέρους του, ο αρχηγός της ΝΔ στο ίδιο ύφος του είπε:

«Αυτό που σου λέω και μη μου κουνάς εμένα το δάχτυλο και τα χέρια. Δεν γίνεται και να μας βρίζουν και να ψηφίζουμε. Αν μας προκαλέσετε θα απαντήσουμε καταλλήλως».

Ήταν τέτοια η ένταση που ο υπουργός Οικονομικών αποχώρησε για λίγα λεπτά από το βήμα, διαμαρτυρόμενος ότι το προεδρείο δεν τον προστατεύει, τελικά όμως επέστρεψε και ολοκλήρωσε την ομιλία του.

Τσακαλώτος: «Είναι μια δύσκολη συμφωνία που έχει πολλά αγκάθια»

Ανάμεσα στα άλλα ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη συμφωνία με αρκετά αγκάθια, επεσήμανε όμως ότι το ζήτημα είναι ποιον εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός για να μετριάσει τις αδικίες που υπάρχουν για διάφορες κοινωνικές ομάδες, όπως οι αγρότες και οι συνταξιούχοι.

Τόνισε επίσης ότι θέμα τίθεται και για το ποιον εμπιστεύεται ο λαός για να διαπραγματευτεί για το ελληνικό χρέος, αλλά και για το αναπτυξιακό σχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2016.

Ειδικά για το ζήτημα του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι ολόκληρη η Ευρώπη συζητάει για το θέμα της διευθέτησής του, τονίζοντας ότι έχει ξεσπάσει ένας μεγάλος καυγάς γι΄ αυτό, ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Γερμανία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top