Ψηφίστηκε το μνημόν��ο με τεράστιες απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ: 222 «ναι», 64 «όχι», 11 «παρών»

Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 120 βουλευτών ο ΣΥΡΙΖΑ

Ψηφίστηκε το μνημόνιο με τεράστιες απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ: 222 «ναι», 64 «όχι», 11 «παρών»

​Με 222 «ναι», 64 «όχι» και 11 «παρών» υπερψηφίστηκε τελικά το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά από μια ολονύχτια συνεδρίαση, γεμάτη εντάσεις και αντεγκλήσεις. Η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον γεγονός, αφού αυξήθηκαν οι βουλευτές που κράτησαν αρνητική στάση απέναντι στη συμφωνία, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 120 βουλευτών, φέρνοντας έτσι ακόμα πιο κοντά τις εκλογές.

Η συγκυβέρνηση, θεωρητικά έχει 162 έδρες, όμως οι απώλειες που μετρά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες, προκαλώντας ανεπανόρθωτες ρωγμές στα θεμέλιά της.

Ενδεικτικό είναι ότι στην πρώτη ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 39 απώλειες και στη δεύτερη 36, ενώ σήμερα αυξήθηκαν στους 43. Χαρακτηριστικό είναι ότι "παρών" δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Α. Μητρόπουλος, ενώ "όχι" επέλεξε αυτή τη φορά να ψηφίσει ο Β. Διαμαντόπουλος.

Αναλυτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν οι: Λαφαζάνης, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου, Βαλαβάνη, Στρατούλης, Ήσυχος, Κοδέλας, Ζαχαριάς, Σωτηρίου, Χατζηλάμπρου, Κώτσιας, Λαπαβίτσας, Σταθάς, Χαραλαμπίδου, Γαϊτάνη, Σκούμας, Ιωαννίδης, Τσανάκα, Δελημήτρος, Ζερδελής, Διαμαντόπουλος, Σαμοΐλης, Μακρή, Διώτη, Αμμανατίδου, Ζάννας, Κριτσωτάκης, Λεουτσάκος Πετράκος, Ψαρρέα και Κυρίτση και Ε. Ουζουνίδου.

Παρών δήλωσαν Α. Μητρόπουλος, Ν. Μιχαλάκης, Δ. Τζήκα, Β. Κατριβάνου, Χ. Καραγιαννίδης, Κ. Δερμιτζάκης, Θ. Κουρεμπές Γ. Κυρίτσης, Μ. Κανελλοπούλου και Α. Καββαδία, ενώ απών ήταν ο Γ. Ακριώτης.

Ο χρόνος της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα, όμως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, εφόσον αρκετά είναι τα στελέχη της κυβέρνησης που έχουν ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί με λιγότερους από 120 ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα βλέμματα πλέον όλων είναι στραμμένα τώρα στις Βρυξέλλες, όπου στις 16:00 θα ξεκινήσει η συνεδρίαση του Eurogroup.

Πάντως αναμένεται αυτή η συνεδρίαση να είναι περίπατος για τον Ε. Τσακαλώτο, με το συμβούλιο των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης να δίνει το πράσινο φως για την επικύρωση του τρίτου μνημονίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top